притисни ентер »

И на анкетата на МЦМС: Голема предност на Стево Пендаровски
И на анкетата на МЦМС: Голема предност на Стево Пендаровски

И на анкетата на МЦМС: Голема предност на Стево Пендаровски

И на анкетата на МЦМС: Голема предност на Стево Пендаровски Слично како и во претходната анкета, направена во средината на март 2019 година, Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во водство (27,2%) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5%), односно разликата е 3,7 процентни поени. Со ова се потврдува ставот дека се

МЦМС-Пендаровски во водство

МЦМС-Пендаровски во водство

Слично како и во претходната анкета, направена во средината на март 2019 година, Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во водство (27,2%) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5%), односно разликата е 3,7 процентни поени. Со ова се потврдува ставот дека се работи за изедначена трка, иако Пендаровски во меѓувреме го

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски би гласале 38,3 отсто, за Силјановска 33,2 доколку утре се одржи гласањето

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски би гласале 38,3 отсто, за Силјановска 33,2 доколку утре се одржи гласањето

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката,

Што покажаа денешните анкети за претседателските кандидати пред првиот круг?

Што покажаа денешните анкети за претседателските кандидати пред првиот круг?

Покажуваат псоледните две анкети на „Рејтинг„  и на МЦМС и Институтот за демократија „Социетас цивилис“.  38,3 проценти од испитаниците од анкетата на Рејтинг кои потврдиле дека ќе излезат на гласање на 21 април гласот ќе го дадат за Пендаровски, 33,2 отсто би галсале за Силјаносвка, а 12,6 проценти за Река.16 отсто од испитаниците пак се уште не одлучиле

Анкета Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска Давкова

Анкета Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска Давкова

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил 38,3 отсто од гласовите на претседателските избори, доколку утре се одржат изборите. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката, поддржана

Повеќето граѓани сметаат дека Пендаровски ќе победи

Повеќето граѓани сметаат дека Пендаровски ќе победи

Според анкетното истражување на агенцијата „Рејтинг“ 39,9 отсто сметаат дека Стево Пендаровски ќе победи на претседателските избори, додека 26,5 отсто мислат дека во Вила Водно ќе се пресели Гордана Силјановска Давкова, а такво мислење за Блерим Река имаат 6,3 проценти од испитаниците. Кога станува збор за гласањето, за Пендаровски својот глас би го

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5 отсто), односно разликата е 3,7 процентни поени. Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС)

МЦМС: Пендаровски во водство од 3,7 отсто пред Силјановска

МЦМС: Пендаровски во водство од 3,7 отсто пред Силјановска

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во водство (27,2%) пред Гордана Силјановска, кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ (23,5%). Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС) Скопје на барање на ТВ „Телма“. Поддршката за Блерим Река,

МЦМС АНКЕТА: Пендаровски води, Река најслаб

МЦМС АНКЕТА: Пендаровски води, Река најслаб

Поддршката за Блерим Река, кандидат на Алијансата за Албанците и на Беса е 11 отсто од испитаниците што е речиси идентична со таа од претходната анкета, додека Пендаровски, за разлика од првата анкета, го зголемил водството од 2,6 на 3,7 процентни поени Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска-Давкова и Река

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска-Давкова и Река

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката,