притисни ентер »

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните
Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020 година, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Владата не го “шиша“ бизнис секторот: Коморите се жалат дека законите често се менуваат без нивна консултација

Владата не го “шиша“ бизнис секторот: Коморите се жалат дека законите често се менуваат без нивна консултација

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес-конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

Сметководителите забележуваат на брзите измени на законите

Сметководителите забележуваат на брзите измени на законите

Претседателот на Комората на сметководители Драган Митковски на денешната прес-конференција рече дека брзите промени посебно во даночната регулатива го зголемуваат ризикот во работењето и го оневозможуваат ефективното даночно планирање на компаниите. Брзото менување на законите често води кон импровизирање и донесување на  законски решенија кои се

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес-конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на