притисни ентер »

Изложувањето на аерозагадување кај деца е поврзано со ризик од појава на астма, ХОББ и белодробен карцином
Изложувањето на аерозагадување кај деца е поврзано со ризик од појава на астма, ХОББ и белодробен карцином

Изложувањето на аерозагадување кај деца е поврзано со ризик од појава на астма, ХОББ и белодробен карцином

Пренаталното изложување на аерозагадување се поврзува со визинг и астма во раното детство ПИШУВА: Прим. д-р Соња Петровска педијатар-пулмоалерголог Изложување на аерозагадување кај деца, е поврзано со ризик од појава на астма. Како продолжение на астмата, се јавува и ризик од развој на ХОББ, белодробен карцином и хроничен ларингит. Се смета дека аерозагадувањето

Аерозагадувањето носи ризик од појава на астма и многу други болести кај децата

Аерозагадувањето носи ризик од појава на астма и многу други болести кај децата

Загадувањето на воздухот повторно е во фокусот на македонската јавност со доаѓањето на зимата и студените денови. На сите опасности што ги носи аерозагадувањето по здравјето на децата, но и на возрасните укажува примариус д-р Соња Петровска, педијатар-пулмоалерголог во Клиниката „Жан Митрев“ . Примариус д-р Соња Петровска Изложување на аерозагадување