притисни ентер »

Милошевски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови
Милошевски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови

Милошевски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

Милошовски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови

Милошовски: Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање спорови

Ограничувањето на висината на судските такси  е една од причините поради кои компаниите недоволно користат арбитража за решавање на спорови, сметаат од Сојузот на стопанските комори на Македонија и најавуваат дека во Министерството за правда ќе иницираат измени на Законот за судски такси. – Во овој момент сметаме дека судските такси се релативно ниски,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзи начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас сè уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража  кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и  институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража  кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и  институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража  кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и  институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража  кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и  институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата е недоволно искористена од малите и средните фирми

ССК: Арбитражата е недоволно искористена од малите и средните фирми

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

ССК: Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од користењето на арбитражата во светски рамки, кај нас се уште е мал бројот на решени спорови по пат арбитража  кои произлегуваат од деловни односи помеѓу компаниите, но и  институциите, истакна потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија,