притисни ентер »

Вработен во Идризово ослободил затвореник, кој откако побегнал ограбил казино
Вработен во Идризово ослободил затвореник, кој откако побегнал ограбил казино

Вработен во Идризово ослободил затвореник, кој откако побегнал ограбил казино

Вработен во затворот Идризово ослободил затвореник, овозможувајќи му да избега од установата. Според информациите од МВР, вработениот му дал службена картичка за отворање на безбедносна врата. Откако побегнал од затворот, влегол во казино и го ограбил со закана со пиштол. „Имено, Ј.Ј. на 20.05.2023, додека бил на смена, го ослободил Д.К., осуден на

Поднесена кривична пријава против вработен во Затворска полиција

Поднесена кривична пријава против вработен во Затворска полиција

Единицата за корупција при Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал (ОСОСК) денеска (25.05.2023) до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Ј.Ј.(47) од Скопје, за сторено кривично дело „противзаконито ослободување на лице лишено од слобода“, предвидено и казниво по член

Поднесена кривична пријава против вработен во Затворска полиција

Поднесена кривична пријава против вработен во Затворска полиција

Единицата за корупција при Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал (ОСОСК) денеска (25.05.2023) до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Ј.Ј.(47) од Скопје, за сторено кривично дело „противзаконито ослободување на лице лишено од слобода“, предвидено и казниво по член

Затворски полицаец му помогнал да побегне на осуденикот од Идризово кој ограби обложувалница

Затворски полицаец му помогнал да побегне на осуденикот од Идризово кој ограби обложувалница

Против вработен од затворската полиција во „Идризово“ е поднесена кривична пријава бидејќи се сомничи дека му помогнал на затвореник да избеда од институцијата. 47-годишниот Ј.Ј. му ја дал службената картичка и осуденикот излегол од затворот. – Тој, во својство на службено лице – вработен во Затворска полиција во КПУ-КПД Идризово Скопје, го ослободил

Кривична за чувар од Идризово: Му помогнал на затвореник да избега, кој подоцна извршил вооружен грабеж

Кривична за чувар од Идризово: Му помогнал на затвореник да избега, кој подоцна извршил вооружен грабеж

Единицата за корупција при Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал (ОСОСК) денеска (25.05.2023) до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Ј.Ј.(47) од Скопје, за сторено кривично дело „противзаконито ослободување на лице лишено од слобода“, предвидено и казниво по член

Кривична пријава против вработен во затвор Идризово: Му овозможил на затвореник да избега, кој потоа ограбувал во Скопје

Кривична пријава против вработен во затвор Идризово: Му овозможил на затвореник да избега, кој потоа ограбувал во Скопје

реклама Единицата за корупција при Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал (ОСОСК) денеска (25.05.2023) до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Ј.Ј.(47) од Скопје, за сторено кривично дело „противзаконито ослободување на лице лишено од слобода“, предвидено и казниво