притисни ентер »

Лавров го поздрави преименувањето во Северна Македонија

Лавров го поздрави преименувањето во Северна Македонија

Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров на заедничката преконференција во Москва со грчкиот колега Коѕијас изрази надеж дека договорот за новото име на Македонија ќе биде во интерес на Атина и на Скопје и дека ќе го поддржат граѓаните и на двете држави. – Секогаш нагласувавме дека се залагаме за пронаоѓање договор за тој проблем, без мешање однадвор,

Лавров се надева дека договорот ќе биде добар за Скопје и Атина

Лавров се надева дека договорот ќе биде добар за Скопје и Атина

Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров изрази надеж дека договорот за новото име на Македонија ќе биде во интерес на Атина и на Скопје и дека ќе го поддржат граѓаните и на двете држави, пренесе Спутник од Белград. -Секогаш нагласувавме дека се залагаме за пронаоѓање договор за тој проблем, без мешање однадвор, без поставување на одредени вештачки

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Како што јави дописничката на МИА од Атина, Никос Коѕијас рече дека во регионот постои култура

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Никос Коѕијас рече дека во регионот постои култура луѓето да се караат за имиња. – Надворешната

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Како што јави дописничката на МИА од Атина, Никос Коѕијас рече дека во регионот постои култура

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Како што јави дописничката на МИА од Атина, Никос Коѕијас рече дека во регионот постои култура луѓето да се караат за имиња. - Надворешната политика на нашата влада е активна, демократска и повеќедимензионална. Во овие рамки го решивме прашањето што официјално постои веќе 25 години, а вистински, најмалку 70 години: да се запре спорот за името со Северна

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Коѕијас рече дека во регионот постои култура луѓето да се караат за имиња. – Надворешната

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕијас веќе од денеска почна да го коисти името кое е договорено меѓу двете страни. На прес конференцијата во Москва, по средбата со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров, Коѕијас, одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Тој рекол

Коѕијас во Москва: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас во Москва: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Москва, 13 јуни 2018 (МИА) - На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“. Како што јави дописничката на МИА од Атина, Никос Коѕијас рече

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија". Како што јави дописничката на МИА од Атина, Никос Коѕијас рече дека во регионот постои култура