притисни ентер »

Страстите на една епоха која не простува ништо
Страстите на една епоха која не простува ништо

Страстите на една епоха која не простува ништо

Во малата книшка која летоска беше на мојата маса во Езерски Лозја крај Струга, Албер Ками запишал: „Нашата епоха нѐ принудува да се заинтересираме за неа. Денешните пишувачи го знаат ова. Ако прозборат стануваат предмет на критика и на напади. Ако … молчат, гласно ги обвинуваат за нивниот молк“. Секогаш во историјата можело да се држиш на страна,