притисни ентер »

Мапирање на мозочниот „пејзаж“
Мапирање на мозочниот „пејзаж“

Мапирање на мозочниот „пејзаж“

Како ќе се развива едно дете? Дали ќе добие некоја тешка органска болест, ментално страдање, дали ќе биде аутистично, ќе добие ли шизофренија и сл. се прашања што постојано го опседнуваат секој родител, но и лекарите што се одговорни за детското здравје. Во последнава декада аутизмот како да стана епидемиска болест, исто така многу почесто психијатрите