притисни ентер »

Која професија е најмногу и најмалку платена во Македонија?
Која професија е најмногу и најмалку платена во Македонија?

Која професија е најмногу и најмалку платена во Македонија?

Програмерите имаат високи, а текстилните работници многу ниски плати. Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, на врвот, со највиски примања убедливо се програмерите. Тие земаат во просек над 72 илјади денари, што е раст за 10 отсто во однос на истиот период минатата година. Веднаш зад нив се вработените во фармацијата, каде просекот

Еве кои најмногу заработуваат во Македонија: Кои се најплатените професии годинава?

Еве кои најмногу заработуваат во Македонија: Кои се најплатените професии годинава?

Кои се 10-те најплатените професии кои носат најголема заработувачка во Македонија? Порталот pari.com.mk објави анализа, која е направена врз база на бруто платите (согласно податоците на ДЗС) се со цел да се видат вкупните издатоци. Во продолжение ви ја пренесува анализата на pari.com.mk во целост: Повторно на пиадесталот најплатени професии се вработените

Еве кои најмногу заработуваат во Македонија: Кои се најплатените професии годинава?

Еве кои најмногу заработуваат во Македонија: Кои се најплатените професии годинава?

Кои се 10-те најплатените професии кои носат најголема заработувачка во Македонија? Порталот pari.com.mk објави анализа, која е направена врз база на бруто платите (согласно податоците на ДЗС) се со цел да се видат вкупните издатоци. Во продолжение ви ја пренесува анализата на pari.com.mk во целост: Повторно на пиадесталот најплатени професии се вработените

Која професија е најмногу и најмалку платена во Македонија?

Која професија е најмногу и најмалку платена во Македонија?

ИЗВОР Скопје24 | јули 21, 2021 Програмерите имаат високи, а текстилните работници многу ниски плати. Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, на врвот, со највиски примања убедливо се програмерите. Тие земаат во просек над 72 илјади денари, што е раст за 10 отсто во однос на истиот период минатата година. Веднаш зад нив се вработените

Владата: Продолжува трендот на раст на платите, во мај просечната плата изнесувала 28.721,00 денари

Владата: Продолжува трендот на раст на платите, во мај просечната плата изнесувала 28.721,00 денари

Континуирано расте просечната исплатена нето плата во државата. Согласно податоците на Државниот завод за статистика, во мај годинава просечната месечна исплатена нето плата по вработен изнесува 28.721,00 денари. Во однос на мај 2020 година, регистрирано е зголемување од 8,8% или 2.331,00 денари за една година. Според статистика, ваквото зголемување

ДЗС соопшти кои професии се најплатени во Македонија, а кој има најниска плата

ДЗС соопшти кои професии се најплатени во Македонија, а кој има најниска плата

Програмерите имаат високи, а текстилните работници многу ниски плати. Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, на врвот, со највиски примања убедливо се програмерите. Тие земаат во просек над 72.000 денари, што е раст за 10 отсто во однос на истиот период минатата година. Веднаш зад нив се вработените во фармацијата, каде просекот

Влада: Продолжува трендот на раст на платите, во мај просечната плата изнесувала 28.721,00 денари

Влада: Продолжува трендот на раст на платите, во мај просечната плата изнесувала 28.721,00 денари

Континуирано расте просечната исплатена нето плата во државата. Согласно податоците на Државниот завод за статистика, во мај годинава просечната месечна исплатена нето плата по вработен изнесува 28.721,00 денари. Во однос на мај 2020 година, регистрирано е зголемување од 8,8% или 2.331,00 денари за една година. Според статистика, ваквото зголемување

Луѓето кои се занимаваат со оваа профecиja во Maкедониja земaaт во пpoceк по 72.000 денapи плата мeceчно

Луѓето кои се занимаваат со оваа профecиja во Maкедониja земaaт во пpoceк по 72.000 денapи плата мeceчно

Програмерите имаат високи, а текстилните работници многу ниски плати. Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, на врвот, со највиски примања убедливо се програмерите. Тие земаат во просек над 72.000 денари, што е раст за 10 отсто во однос на истиот период минатата година. Веднаш зад нив се вработените во фармацијата, каде просекот

Програмерите повторно најплатени во Македонија

Програмерите повторно најплатени во Македонија

И повторно програмерите со највисоки, а текстилните работници со најниски плати. Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, на врвот, со највиски примања убедливо се програмерите. Тие земаат во просек над 72.000 денари, што е раст за 10 отсто во однос на истиот период минатата година. Веднаш зад нив се вработените во фармацијата,

Највисоки плати во мај

Највисоки плати во мај

Според податоците на Државен завод за статистика (ДЗС) просечната месечна нето-плата по вработен во мај 2021 година изнесува 28.721 денари и е зголемена за 8.8 отсто во однос на истиот месец минатата година. Како што соопштува ДЗС, највисоката бруто-плата е исплатена во секторот компјутерско програмирање (109.734 МКД). Потоа следуваат секторите финансиски