притисни ентер »

Македонскиот филм „Врба“ ќе се најде пред американската публика
Македонскиот филм „Врба“ ќе се најде пред американската публика

Македонскиот филм „Врба“ ќе се најде пред американската публика

„Врба“ на Милчо Манчевски, кој е македонски кандидат за Оскар за 2021-ва, ќе се прикажува во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД. Дистрибутер е „Кино Лорбер“, еден од најреномираните на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на оваа година и ќе продолжи во 2022 и 2023. Како што информира

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

Македонскиот кандидат за Оскар за 2021 „Врба“ на Милчо Манчевски ќе игра во кината, на ТВ и на стриминг платформите низ САД, во дистрибуција на „Кино Лорбер“, еден од најреномираните дистрибутери на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на 2021, и ќе продолжи во 2022 и 2023. Сопственикот на Кино Лорбер,

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

Македонскиот кандидат за Оскар за 2021 „Врба“ на Милчо Манчевски ќе игра во кината, на ТВ и на стриминг-платформите низ САД, во дистрибуција на „Кино Лорбер“, еден од најреномираните дистрибутери на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на 2021 и ќе продолжи во 2022 и 2023. Сопственикот на Кино Лорбер,

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

Во текот на 2021 се предвидени кинопремиери на „Врба“ во Србија, Белгија, Хрватска, Бугарија, Словенија, Албанија, Црна Гора и во Велика Британија. „Врба“ на Милчо Манчевски, кој е македонски кандидат за Оскар за 2021-ва, ќе се прикажува во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД. Дистрибутер е „Кино Лорбер“, еден од најреномираните

„Врба“ на Манчевски во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД

„Врба“ на Манчевски во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД

„Филмот ‘Врба’ e моќно и најоригинално дело на маестро Манчевски, достојно за награди – трогателен, брилијантно одглумен и визуелно фрапантен поглед врз мајчинството. Не можеме да дочекаме да го споделиме ова длабоко дело со американската публика“, посочи дистрибутерот „Кино Лорбер“.  Со негова заслуга македонскиот кандидат за Оскар за 2021 ќе се најде

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

„Врба“ на Милчо Манчевски, кој е македонски кандидат за Оскар за 2021-ва, ќе се прикажува во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД. Дистрибутер е „Кино Лорбер“, еден од најреномираните на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на оваа година и ќе продолжи во 2022 и 2023. Како што информира

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

Македонскиот кандидат за Оскар за 2021 „Врба“ на Милчо Манчевски ќе игра во кината, на ТВ и на стриминг платформите низ САД, во дистрибуција на „Кино Лорбер“, еден од најреномираните дистрибутери на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на 2021, и ќе продолжи во 2022 и 2023. Сопственикот на Кино Лорбер,

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

„Врба“ на Манчевски ќе игра во кината во САД

Македонскиот кандидат за Оскар за 2021 „Врба“ на Милчо Манчевски ќе игра во кината, на ТВ и на стриминг платформите низ САД, во дистрибуција на „Кино Лорбер“, еден од најреномираните дистрибутери на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на 2021, и ќе продолжи во 2022 и 2023. Сопственикот на Кино Лорбер,

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

„Врба“ на Манчевски пред американската публика

„Врба“ на Милчо Манчевски, кој е македонски кандидат за Оскар за 2021-ва, ќе се прикажува во кината, на телевизии и на стриминг-платформите низ САД. Дистрибутер е „Кино Лорбер“, еден од најреномираните на уметнички филмови во САД. „Врба“ пред американската публика ќе се прикажува во текот на оваа година и ќе продолжи во 2022 и 2023. Како што информира