притисни ентер »

Норвешките ученици наскоро без мобилки – Детокс од виртуелниот свет
Норвешките ученици наскоро без мобилки – Детокс од виртуелниот свет

Норвешките ученици наскоро без мобилки – Детокс од виртуелниот свет

Покрај забраната за мобилни телефони во училиштата, општинските власти на Ставангер, град во Норвешка, планираат да им го одземат на учениците и индивидуалниот пристап до компјутерите. Повеќето градски советници ја поддржаа оваа идеја, истакнувајќи дека на овој начин на децата треба да им се дозволи „детокс“ од виртуелниот свет. Планирано е учениците

Во Норвешка имаме детокс од виртуелниот свет

Во Норвешка имаме детокс од виртуелниот свет

Општинските власти на Ставангер, град во Норвешка, покрај тоа што забрануваат мобилни телефони во училиштата, планираат да им одземат на помладите ученици индивидуален пристап до компјутери. Повеќето градски советници ја поддржаа оваа идеја, истакнувајќи дека на овој начин на децата треба да им се дозволи да „детоксираат“ од виртуелниот свет. Планирано