притисни ентер »

И Федерер неможе да гради што сака и каде сака во Швајцарија
И Федерер неможе да гради што сака и каде сака во Швајцарија

И Федерер неможе да гради што сака и каде сака во Швајцарија

Роџер Федерер е најтрофејниот тенисер во светот. Популарна личност, со дебело финансика сметка, но во родната Швајцарија неможе да прави што ќе посака. Федерер сака на сопствен имот покрај езерото во близината на Цирих да гради комплекс со објекти и тениски терени но, не е можно.  Иако Швајцарецот има имот од 18.000 квадрати во близината Раперсвил

Федерер е големо име, ама во Швајцарија да гради каде сака – нема да може!

Федерер е големо име, ама во Швајцарија да гради каде сака – нема да може!

Роџер Федерер, најтрофејниот светски тенисер во моментов на сите времиња е големо име во Швајцарија, најпопуларна личност, човек со многу пари, ама кога станува збор за градење – не може да прави што сака. Ако во Македонија, Федерер би посакал и би добил дозвола да изгради нешто било каде, во Швајцарија тоа не е можно, па дури и да станува збор за

Стоп за Федерер! Ниту најпопуларниот Швајцарец не може да гради вила на езерото

Стоп за Федерер! Ниту најпопуларниот Швајцарец не може да гради вила на езерото

Иако е најпопуларната личност во Швајцарија, ниту Федерер не може да гради каде ќе посака... Роџер Федерер, швајцарски тенисер и моментално најтрофејниот освојувач на грен слемовите, поседува огромно земјиште на езерото кај Цирих со површина од 18.000 квадратни метри. Роџер со новата идеја посакал на тоа место да направо објект, кој ќе се наоѓа на