притисни ентер »

Иран објави дека откриле големо наоѓалиште на нафта
Иран објави дека откриле големо наоѓалиште на нафта

Иран објави дека откриле големо наоѓалиште на нафта

„Откривме нафтен локалитет за кој се проценува дека содржи околу 53 милијарди барели нафта“, изјави Рохани за време на говорот во Јазд, додавајќи: „Ваквото откритие може да ги зголеми нашите национални резерви за една третина“. На крајот на 2018 година, резервите изнесуваа 155,6 милијарди барели, според најновиот број на „Светски преглед на енергија“

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле на југот од земјата, соопшти иранскиот претседател Хасан Рохани. Како што изјави, нафтеното поле е со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е

Иран: Пронајдени нови 50 милијарди барели нафта

Иран: Пронајдени нови 50 милијарди барели нафта

Претседателот на Иран изјави денеска дека на југот на земјата било откриено ново нафтено поле со, како што е проценето, 50 милијарди барели сирова нафта. Моментно Иран има околу 150 милијарди барели докажани резерви сирова нафта, пренесува АП. Откриеното нафтено поле се наоѓа во иранската провинција Хузестан. Агенцијата потсетува дека иранската енергетска

Иран: Откриено ново богато нафтено поле

Иран: Откриено ново богато нафтено поле

Иранскиот претседател Хасан Рохани денеска изјави дека е откриено ново нафтено поле на југот на земјата, со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е откриено во провинцијата

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле на југот од земјата, соопшти иранскиот претседател Хасан Рохани. Како што изјави, нафтеното поле е со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е

Иран откри ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле

Иранскиот претседател Хасан Рохани денеска изјави дека е откриено ново нафтено поле на југот на земјата, со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е откриено во провинцијата

Иран откри ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле

Иранскиот претседател Хасан Рохани денеска изјави дека е откриено ново нафтено поле на југот на земјата, со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е откриено во провинцијата

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле на југот од земјата, соопшти иранскиот претседател Хасан Рохани. Како што изјави, нафтеното поле е со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран пронајде ново нафтено поле

Иран откри ново нафтено поле на југот од земјата, соопшти иранскиот претседател Хасан Рохани. Како што изјави, нафтеното поле е со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е

Полето има 50 милиони барели: Иран откри ново пронаоѓалиште со нафта

Полето има 50 милиони барели: Иран откри ново пронаоѓалиште со нафта

Иранскиот претседател Хасан Рохани денеска изјави дека е откриено ново нафтено поле на југот на земјата, со околу 50 милиони барели сирова нафта. Со ова, докажаните ирански резерви на нафта се дополнително зголемени. Иран досега имаше докажани резерви од околу 150 милиони барели сирова нафта. Рохани рече дека нафтеното поле е откриено во провинцијата