притисни ентер »

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина
Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Бугарскиот парламент денеска одобри дополнителна воена помош за Украина за војната со Русија, јави државната агенција БТА. Пратениците одобрија испорака на Украина на неисправни ракети земја-воздух за рускиот систем за воздушна одбрана С-300 и муниција за автоматско оружје од мал калибар, отфрлени од Министерството за внатрешни работи. Воените експерти

Бугарија на Украина ќе ѝ донира неисправни советски проектили С-300

Бугарија на Украина ќе ѝ донира неисправни советски проектили С-300

Бугарскиот парламент одлучи да ѝ донира на Украина проектили С-300 од советско време, откако претходно беше одобрено испраќање оклопни возила, потврдувајќи ја промената на политиката за помагање на Киев. „Станува збор за неисправни проектили земја-воздух С-300 кои Бугарија не може да ги поправи, но кои можат да ѝ послужат на украинската војска“, кажа

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Пратениците одобрија испорака на Украина на неисправни ракети земја-воздух за рускиот систем за воздушна одбрана С-300 и муниција за автоматско оружје од мал калибар, отфрлени од Министерството за внатрешни работи. Воените експерти велат дека ракетите не можат да се поправат во Бугарија, но Украина може, или да користи делови од нив. Началникот на

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Бугарскиот парламент одобри испраќање непотребно оружје во Украина

Пратениците одобрија испорака на Украина на неисправни ракети земја-воздух за рускиот систем за воздушна одбрана С-300 и муниција за автоматско оружје од мал калибар, отфрлени од Министерството за внатрешни работи. Воените експерти велат дека ракетите не можат да се поправат во Бугарија, но Украина може, или да користи делови од нив. Началникот на

Бугарија ќе и донира на Украина неисправни советски ракети С-300

Бугарија ќе и донира на Украина неисправни советски ракети С-300

Бугарскиот парламент денеска одлучи да ѝ донира ракети С-300 од советската ера на Украина, откако претходно го одобри испраќањето оклопни возила, потврдувајќи ја промената во политиката за помош на Киев. „Станува збор за неисправни ракети земја-воздух С-300 кои Бугарија не може да ги поправи, но може да ги користи украинската армија“, изјави претседателот

Бугарија ќе и донира на Украина неисправни советски ракети С-300

Бугарија ќе и донира на Украина неисправни советски ракети С-300

Бугарскиот парламент денеска одлучи да ѝ донира ракети С-300 од советската ера на Украина, откако претходно го одобри испраќањето оклопни возила, потврдувајќи ја промената во политиката за помош на Киев. „Станува збор за неисправни ракети земја-воздух С-300 кои Бугарија не може да ги поправи, но може да ги користи украинската армија“, изјави претседателот

Русија ја повика Бугарија да ја преиспита својата одлука за предавање на ракетите С-300 на Киев

Русија ја повика Бугарија да ја преиспита својата одлука за предавање на ракетите С-300 на Киев

Руската Федерална служба за воено-техничка соработка ја повика Бугарија да ја преиспита одлуката за испраќање оружје во Украина, за да не дозволи кршење на меѓународното право, пренесува ТАСС, цитирана од БТА. „Пренесувањето од Бугарија во Украина на ракети ќе доведе до ескалација на конфликтот и до невини човечки жртви“, се вели во соопштението на

Бугарија одлучи да ѝ испрати на Украина неисправни руски ракети С-300, Русија ја повика да ја преиспита одлуката

Бугарија одлучи да ѝ испрати на Украина неисправни руски ракети С-300, Русија ја повика да ја преиспита одлуката

Во причините за предлог-одлуката за обезбедување дополнителна воена помош за Украина увозниците наведуваат дека Бугарија ќе обезбеди муниција со дефекти што може да ги користи украинската армија Бугарскиот парламент денеска одобри дополнителна воена помош за Украина за војната со Русија, јави државната агенција БТА. Пратениците одобрија испорака на