притисни ентер »

Месарниците во Франција побарале полициска заштита од “насилните вегани”
Месарниците во Франција побарале полициска заштита од “насилните вегани”

Месарниците во Франција побарале полициска заштита од “насилните вегани”

Француското национално здружение на месарниците побара полициска заштита од министерот за внатрешни работи, Жерар Коломб, поради напади од група вегани кои се против јадењето месо и одгледување добиток заради исхрана. – Сметаме на вашите услуги и на поддршката од Владата во тоа што побрзо да престане физичкото, вербално и морално насилство кое го трпат