притисни ентер »

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

Производителот на електрични автомобили „Тесла“ соопшти дека ќе отпушти девет проценти од работниците за да се подобри профитабилноста, тврдејќи дека отказите нема да влијаат на најавеното интензивирано производство на новиот Модел 3. – Отказите се составен дел од планот за реструктуирање кој треба да се однесува на вишокот вработени во одредени области

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

Производителот на електрични автомобили „Тесла“ соопшти дека ќе отпушти девет проценти од работниците за да се подобри профитабилноста, тврдејќи дека отказите нема да влијаат на најавеното интензивирано производство на новиот Модел 3. - Отказите се составен дел од планот за реструктуирање кој треба да се однесува на вишокот вработени во одредени области

„Тесла” ќе отпушти околу 4.000 работници

„Тесла” ќе отпушти околу 4.000 работници

Производителот на електрични автомобили „Тесла“ соопшти дека ќе отпушти девет проценти од работниците за да се подобри профитабилноста, тврдејќи дека отказите нема да влијаат на најавеното интензивирано производство на новиот Модел 3. – Отказите се составен дел од планот за реструктуирање кој треба да се однесува на вишокот вработени во одредени области

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

„Тесла“ ќе отпушти околу 4.000 работници

Производителот на електрични автомобили „Тесла“ соопшти дека ќе отпушти девет проценти од работниците за да се подобри профитабилноста, тврдејќи дека отказите нема да влијаат на најавеното интензивирано производство на новиот Модел 3. – Отказите се составен дел од планот за реструктуирање кој треба да се однесува на вишокот вработени во одредени области

Tesla ќе го намали бројот на вработените

Tesla ќе го намали бројот на вработените

Американскиот производител на автомобили на електричен погон Tesla, објави дека ќе изврши намалување на бројот на своите вработени за 9 проценти. Причината за намалувањето на бројот на вработени се базира на потребата да се намалат трошоците на компанијата за да може да се заврши производството на новиот модел Tesla Model 3. Елон Маск кој е извршен

Компанијата „Тесла“ брка вработени за да го зачува профитот

Компанијата „Тесла“ брка вработени за да го зачува профитот

Компанијата за производство на електрични возила Tesla ќе намали 9% од работната сила како дел од планот за реструктурирање чија цел е да се намалат трошоците и да се зголеми проофитабилноста. Отпуштањата во компанијата на Елон Маск следат откако тој се обиде да го зголеми произвотсвото на Model 3 и конечно да пријави квартален профит годинава. Tesla

Tesla брка илјадници вработени за да го спаси профитот

Tesla брка илјадници вработени за да го спаси профитот

Компанијата за производство на електрични возила Tesla ќе намали 9% од работната сила како дел од планот за реструктурирање чија цел е да се намалат трошоците и да се зголеми проофитабилноста. Отпуштањата во компанијата на Елон Маск следат откако тој се обиде да го зголеми произвотсвото на Model 3 и конечно да пријави квартален профит годинава. Tesla

Маск отпушта 9 отсто од вработените, што ќе биде со Модел 3?

Маск отпушта 9 отсто од вработените, што ќе биде со Модел 3?

Маск отпушта 9 отсто од вработените, што ќе биде со Модел 3? Извршниот директор на компанијата Тесла, Елон Маск најави дека компанијата ќе отпушти девет отсто од работниците. Маск рече дека потегот да се намали бројот на работниците е направен по обидов да се намалат трошоците и постигнување на одржлива профитабилност. Акциите на Тесла пораснаа за