притисни ентер »

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска
Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата во „Центарот за млади и заедницата“

Пред гостиварци промовирана книгата „Отвори ги очите“ од Љупка Антеска

Пред гостиварци промовирана книгата „Отвори ги очите“ од Љупка Антеска

Пред љубителите на пишаниот збор, вчеравечер во Гостивар беше промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ од Љупка Антеска. Ова е нејзино трето поетско дело, а за стиховите кои ги содржи, авторката вели дека се одраз на реалноста и на денешницата. Дека во дел од нив има своевиден бунт против изместените вредности, а носат порака: водилки во животот

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата во „Центарот за млади и заедницата“

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата во „Центарот за млади и заедницата“

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата во „Центарот за млади и заедницата“

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите” на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите” на Љупка Антеска

– Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите” беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме”, „Љубов потпрена на патерици” и „(Мо)ментални (за)белешки”. На промоцијата во „Центарот за млади и

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Гостивар, 6 декември 2019 (МИА) – Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Промовирана стихозбирката „Отвори ги очите“ на Љупка Антеска

Гостивар, 6 декември 2019 (МИА) – Новата стихозбирка на Љупка Антеска насловена „Отвори ги очите“ беше промовирана вечерва пред љубителите на пишаниот збор во Гостивар. Во третата книга на поетесата на седумдесетина страници се поместени стихови во три циклуси: „Поезијо, остави ме“, „Љубов потпрена на патерици“ и „(Мо)ментални (за)белешки“. На промоцијата

Љупка Антеска: Стиховите прогонуваат

Љупка Антеска: Стиховите прогонуваат

„Отвори ги очите“ е насловена третата поетска збирка на Љупка Антеска што се појави неодамна како самоиздание и чија промоција е закажана за овој петок, на 6 декември во 18.30 часот, во Центарот за млади и заедницата во Гостивар. По „Денодение“ публикувана во 2012 и „Лек за времето“ три години подоцна, обете изданија на Центарот за култура во Гостивар,

Промовирана поетската збирка „Везот на животот” од Ана Дедова во Делчево

Промовирана поетската збирка „Везот на животот” од Ана Дедова во Делчево

– Во рамки на кампањата „Денови на хуманост – дарувај со љубов”, денеска во Делчево беше промовирана збирката „Везот на животот” на поетесата Ана Дедова. Настанот го организираа Општина Делчево и ЈЛБ „Илинден”, а покрај љубители на пишаниот збор, присуствуваа лицата со хендикеп, и се запознаа со авторката, која својот физички хендикеп го облагородува