притисни ентер »

Дали повеќе се исплати да земете една голема или две мали пици?
Дали повеќе се исплати да земете една голема или две мали пици?

Дали повеќе се исплати да земете една голема или две мали пици?

Кога станува збор за храна многумина би се согласиле дека две пици се подобри од една, но не и екипата на математичари на Твитер профилот Fermat's Library. Тимот математичари на Твитер профилот Fermat’s Library одлучиле да пресметаат дали ќе добиете повеќе пица ако нарачате две мали или една голема. Се покажало дека пресметката оди во прилог на големите