притисни ентер »

ЕМ: Апанажата на обвинетата Катица Јанева го покажува сиот гнилеж на македонските власти
ЕМ: Апанажата на обвинетата Катица Јанева го покажува сиот гнилеж на македонските власти

ЕМ: Апанажата на обвинетата Катица Јанева го покажува сиот гнилеж на македонските власти

Со барањето на поранешната специјална обвинителка Катица Јанева да добива апанажа се покажува сиот гнилеж на македонските власти. Крајно неморално, нечесно и неправедно е Катица Јанева која е обвинета за кривични дела и разрешена поради нестручно и несовесно работење да добива апанажа. Единствена Македонија ги повикува пратенциите да го изменат законското

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева бара апанажа

Поранешната шефицата на СЈО бара да зема апанажа.Од нејзиниот адвокатски тим, потврдуваат дека Катица Јанева поднела барање за надоместок од државата како поранешен именуван функционер. Едно од барањата е лично од Јанева, додека другото е од нејзиниот адвокат, Ирена Фрчкоска Двете барања се испратени до собранието каде комисијата за избори и именувања

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева бара апанажа

На денешната седница на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата претседателот на Комисијата Илија Димовски информираше дека до Комисијата стигнал допис од адвокатката на поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева, во кој што се бара да и се одреди апанажа. Во образложението на адвокатката на Јанева до Комисијата се наведува

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева е една од обвинетите во случајот „Рекет“ заедно со Бојан Јовановски и Зоран Милевски. На денешната седница на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата претседателот на Комисијата Илија Димовски информираше дека до Комисијата стигнал допис од адвокатката на поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева, во кој

Катица Јанева поднела барање за апанажа до Собранието

Катица Јанева поднела барање за апанажа до Собранието

Поранешната специјална обвинителка Катица Јанева од притвор во Шутка испратила барање да ѝ се одреди апанажа до собраниската Комисија за избори и именувања. Нејзиното барање ќе биде разгледано на првата наредна седница на комисијата. „Првиот допис до комисијата е испратен од адвокат Ирена Фрчкоска, во име на лицето Катица Јанева. По неколку дена добивме

Катица Јанева доставила барање за апанажа

Катица Јанева доставила барање за апанажа

Катица Јанева бара апанажа од Собранието. Со нејзината адвокатка Ирена Фрчкоска преку два дописи до законодавниот дом, бараат од пратениците на Јанева да и одобрат во наредните 12 месеци да добива плата со истата сума која ја примаше кога беше шефица на СЈО. Ова барање го соопшти претседателот на Комисијата за избори и именувања, а веќе на наредната

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева бара апанажа

Embedded video for Катица Јанева бара апанажа Екс шефицата на СЈО бара да зема апанажа.Од нејзиниот адвокатски тим, за Сител потврдија дека Катица Јанева поднела барање за надоместок од државата како поранешен именуван функционер.. Едно од барањата е лично од Јанева, додека другото е од нејзиниот адвокат, Ирена Фрчкоска Двете барања се испратени до

Јанева бара апанажа

Јанева бара апанажа

Поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева, преку нејзината адвокатка Ирена Фрчкоска до Комисијата за избори и именувања доставила барање за апанажа. Во образложението се наведува дека нејзиното барање е врз основа на законските можности кои не забрануваат и не исклучуваат можност притворени или разрешени функционери да бараат апанажа.

Јанева поднела барање за апанажа

Јанева поднела барање за апанажа

Фото: Дарко Андоновски Поранешната специјална јавна обвинителка, Катица Јанева, која е во притвор како обвинета во аферата „Рекет“, испратила барање да ѝ се одреди апанажа до собраниската Комисија за избори и именувања, соопшти претседателот на Комисијата, Илија Димовски. Димовски рече дека Јанева го доставила барањето преку нејзината адвокатка Ирена

Катица Јанева бара апанажа

Катица Јанева бара апанажа

Ексшефицата на СЈО, Катица Јанева, која е во притвор како обвинета во аферата „Рекет“, побарала апанажа, соопшти претседателот на Комисијата за изборите и именувањата, Илија Димовски. Димовски рече Јанева го доставила барањето преку нејзината адвокатка Ирена Фрчковска. Станува збор за едногодишна исплата којашто им се дава на службениците по истекот