притисни ентер »

Заев по средбата со Мицкоски: Да се обединиме околу идејата за референдум

Заев по средбата со Мицкоски: Да се обединиме околу идејата за референдум

Имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Македонија да го остварат демократското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот за решението на спорот за името, рекол премиерот Зоран Заев на денешната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, соопшти владината прес-служба. Заев на лидерот на македонската опозиција

Граѓаните имаат право да се изјаснат на референдум, порачал Заев на средбата со Мицкоски

Граѓаните имаат право да се изјаснат на референдум, порачал Заев на средбата со Мицкоски

На граѓаните треба да им се овозможи да го остварат деморкатското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот со Грција.  Ова го истакнал премиерот Зоран Заев на кусата средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски, соопшти владината прес-служба. Заев во рамки на средбата посочил дека повеќе од 25 години, колку

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат демократското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот за решението на спорот за името, истакнал премиерот Зоран Заев на денешната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. На средбата

Реакции: Меѓународната заедница го поздрави договорот

Реакции: Меѓународната заедница го поздрави договорот

Зоран Заев ги погази црвените линии кои досега ги бранеа сите политичари на кои граѓаните им ја дадоа довербата да ја водат државата, велат во денешното соопштение од ВМРО-ДПМНЕ. Заев не само што призна дека се согласил да го менува уставното име, туку, како што се вели, и се согласил и националноста, која досега беше јасно дефинирана, да и додаде

Заев на средбата со Мицкоски: Имаме обврска да им овозможиме на граѓаните да го дадат своето мислење за договорот

Заев на средбата со Мицкоски: Имаме обврска да им овозможиме на граѓаните да го дадат своето мислење за договорот

Премиерот Зоран Заев на средбата со Христијан Мицковски му го достави договорот за решение за спорот којшто Република Грција го имаше со Република Македонија. Премиерот Заев на кусата средба потенцираше дека како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат деморкатското

Заев на средбата со Мицкоски: Граѓаните имаат демократско право да се изјаснат за иднината на Македонија

Заев на средбата со Мицкоски: Граѓаните имаат демократско право да се изјаснат за иднината на Македонија

Како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат деморкатското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот, изјавил премиерот Зоран Заев на средбата со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. „Повеќе од 25 години, колку што е активен

Заев за средбата со Мицкоски - Да се обединиме околу идејата за референдум

Заев за средбата со Мицкоски - Да се обединиме околу идејата за референдум

Имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Македонија да го остварат демократското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот за решението на спорот за името, рекол премиерот Зоран Заев на денешната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, соопшти владината прес-служба. Тој на опозицискиот лидер му рекол

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат демократското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот за решението на спорот за името, истакнал премиерот Зоран Заев на денешната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ

Заев:Граѓаните имаат демократско право да се изјаснат за иднината на Македонија

Заев:Граѓаните имаат демократско право да се изјаснат за иднината на Македонија

Премиерот Зоран Заев на средбата со Христијан Мицковски му го достави договорот за решение за спорот којшто Република Грција го имаше со Република Македонија. Премиерот Заев на кусата средба потенцираше дека како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат деморкатското

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Заев: Имаме обврска да овозможиме граѓаните да го дадат своето мислење за договорот за името

Како одговорни политичари, во дадениот момент имаме обврска да им овозможиме на граѓаните на Република Македонија да го остварат демократското право и да добијат шанса да го дадат своето мислење во однос на договорот за решението на спорот за името, истакнал премиерот Зоран Заев на денешната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. На средбата