притисни ентер »

Коронавирусот стигна во Африка
Коронавирусот стигна во Африка

Коронавирусот стигна во Африка

Подмолниот патоген Sars-CoV-2 пристигна на африканскиот континент. Египет ја пријави првата инфекција од новиот коронавирус. Кинеските власти, пак, потенцираа дека ја држат епидемијата под контрола. Египет го потврди првиот случај на корона вирусот и соопшти дека во прашање е странски државјанин кој се наоѓа во изолација во болница.Министерството за

Затворено или откажано: Коронавирусот ја порази кинеската култура

Затворено или откажано: Коронавирусот ја порази кинеската култура

Забранетиот град е затворен, Хонгконгшкиот Art Basel e откажан: Епидемијата на Коронавирус затвори туристички места и ги откажа културните настани, како во Кина така и надвор. Епидемијата на коронавирус продолжува да се шири, така што ниту кинеската културна и туристичка индустрија не поштедени. Додека провинцијата Хубеј и нејзиниот главен град се

Како коронавирусот влијаеше врз кинеската култура и уметност?

Како коронавирусот влијаеше врз кинеската култура и уметност?

Забранетиот град е затворен, Хонгконгшкиот Art Basel e откажан: Епидемијата на Коронавирус затвори туристички места и ги откажа културните настани, како во Кина така и надвор. Епидемијата на коронавирус продолжува да се шири, така што ниту кинеската културна и туристичка индустрија не поштедени. Додека провинцијата Хубеј и нејзиниот главен град се

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места кои традиционално се посетувани од кинеските туристи, јави дописникот на МИА од Љубљана. Најголемо

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места кои традиционално се посетувани од кинеските туристи, јави дописникот на МИА од Љубљана. Најголемо

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места кои традиционално се посетувани од кинеските туристи, јави дописникот на МИА од Љубљана. Најголемо

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места кои традиционално се посетувани од кинеските туристи, јави дописникот на МИА од Љубљана. Најголемо

Поради коронавирусот во Словенија голем пад на бројот на туристи од Кина

Поради коронавирусот во Словенија голем пад на бројот на туристи од Кина

Минатата година во Словенија дошле речиси 99.000 кинески туристи кои оствариле 160.000 ноќевања. Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Поради коронавирусот Словенија бележи голем пад на туристите од Кина

Туристичките работници во Словенија се загрижени поради големиот пад на бројот туристи кои доаѓаат од Кина. И покрај тоа што се свесни дека причината за тоа е коронавирусот, се жалат дека значително се намалиле ноќевањата и прометот на туристичките места кои традиционално се посетувани од кинеските туристи, јави дописникот на МИА од Љубљана. Најголемо