притисни ентер »

Домашни гумени бонбони
Домашни гумени бонбони

Домашни гумени бонбони

Гумените бонбони можете да ги направите од овошје и природен желатин, без додаток од хемикалии. Потребни состојки: 250 гр јагоди (смрзнати или свежи) 2 лажици мед Едно пакување желатин агар агар Начин на подготовка: Загрејте ги јагодите. Кога ќе омекнат, со рачен блендер измиксирајте ги, па додадете го избраниот засладувач и пакувањето агар агар. Смесата

Домашни природни гумени бонбони (РЕЦЕПТ)

Домашни природни гумени бонбони (РЕЦЕПТ)

Гумените мечиња на многумина им се омилени, без оглед на тоа што во индустриски произведените има доста емулгатори и вештачки бои. Добра вест е можете да ги направите од овошје и природен желатин (агар агар), без додаток на најразлични хемикалии. Нивниот рок на траење поради природните состојки е доста краток, најмногу два дена, но сигурно е дека ќе

Домашни природни гумени бонбони

Домашни природни гумени бонбони

Гумените мечиња на многумина им се омилени, без оглед на тоа што во индустриски произведените има доста емулгатори и вештачки бои. Добра вест е можете да ги направите од овошје и природен желатин (агар агар), без додаток на најразлични хемикалии. Нивниот рок на траење поради природните состојки е доста краток, најмногу два дена, но сигурно е дека ќе