притисни ентер »

Плаќање билет за паркинг отсега онлајн со платежна картичка
Плаќање билет за паркинг отсега онлајн со платежна картичка

Плаќање билет за паркинг отсега онлајн со платежна картичка

ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ) ја пушти во употреба новата веб платформа со која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Како што истакна директорот на ЈП ПОЦ, Васко Кичевски, со ова стануваат првото јавно претпријатие во земјата, воопшто, кое целосно се дигитализира. – Отсега граѓаните нема повеќе да мораат да

По трипати во неделата креваат исти возила, а тие пак би сакале и во ресторан да влезат со нив

По трипати во неделата креваат исти возила, а тие пак би сакале и во ресторан да влезат со нив

Ниту високите казни за диво паркирање не помагаат да се стави во ред паркирањето на подрачјето на општина Центар. Заради ова, од страна на оваа општина денеска беше најавено дека во наредниот период ќе се преземат порадикални мерки. Целта е во период од една година да се оневозможи дивото паркирање. – Јас едноставно некогаш не можам да разберам дали

Проширен паркингот пред Горна порта

Проширен паркингот пред Горна порта

Охрид, 11. јули 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со цел да се обезбедат подобри услови за паркирање за жителите и гостите од стариот дел на градот, општина Охрид започна со чистење, проширување и поплочување на паркинг просторот кој е лоциран на потегот пред Горна порта. Работните активности на терен ги изведува ЈП „Градски гробишта” и истите се очекува да финишираат

Општина Центар најавува ригорозни мерки за дивите паркинзи

Општина Центар најавува ригорозни мерки за дивите паркинзи

Со порадикални мерки се става ред на дивото паркирање во општина Центар. Градоначалникот Богдановиќ очекува во следниот период конечно да се среди овој проблем на центарци. Вели дека за една година ќе биде оневозможено дивото паркирање. - Јас едноставно некогаш не можам да разберам дали луѓето имаат вишок пари. Ни се случува едно возило да го кренеме

И покрај високите казни – тротоарите блокирани од автомобили

И покрај високите казни – тротоарите блокирани од автомобили

Автомобили паркирани на тротоари, зафатени пешачки премини, пешачки острови претворени во мини паркинзи, непочитување на сообраќајните правила и прописи на секаков можен начин се` уште е честа слика низ речиси сите населби. Пешаците се принудени да се движат по коловозните ленти што додатно ја загрозуваат својата и безбедноста на другите. Во акција

„Паркинзи на општина Центар“ се дигитализираше, услугите достапни по електонски пат

„Паркинзи на општина Центар“ се дигитализираше, услугите достапни по електонски пат

Јавното претпријатие „Паркинзи на општина Центар“ (ПОЦ) ја пушти во употреба новата веб платформа со која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Од ПОЦ велат дека се првото јавно претпријатие во земјата, воопшто, кое целосно се дигитализира. Поточно, отсега граѓаните нема повеќе да мораат да доаѓаат во просториите на

ЈП Паркинзи на општина Центар целосно се дигитализира

ЈП Паркинзи на општина Центар целосно се дигитализира

Денеска ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) ја пушти во употреба новата веб платформа со која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Следејќи ги глобалните технолошки трендови, а во насока на подобрување на достапноста и олеснување на користењето на паркиралиштата кои се под ингеренции на општина Центар, ПОЦ целосно

Општина Центар најавува ригорозни мерки за дивите паркинзи

Општина Центар најавува ригорозни мерки за дивите паркинзи

Embedded video for Општина Центар најавува ригорозни мерки за дивите паркинзи Со порадикални мерки се става ред на дивото паркирање во општина Центар. Градоначалникот Богдановиќ очекува во следниот период конечно да се среди овој проблем на центарци. Вели дека за една година ќе биде оневозможено дивото паркирање. - Јас едноставно некогаш не можам да

ПОЦ: Отстранет е проблемот со истечениот сертификат

ПОЦ: Отстранет е проблемот со истечениот сертификат

Фото: Б.Грданоски Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ информира дека го отстраниле техничкиот проблен со истечениот сертификаст на нивната вебстраница. „За да обезбедиме целосна безбедност на податоците на нашите корисници, веднаш по нотификацијата за истечениот сертификат, од 14:00 до 16:30 часот, ја ставивме вон функција новата веб

Сите услуги на ЈП ПОЦ од денес на нова интернет платформа

Сите услуги на ЈП ПОЦ од денес на нова интернет платформа

Се модернизираат во ЈП „Паркинзи на Општина Центар“. Имено денеска во ова претпријатие се пушта во употреба новата веб платформа со која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Во насока на подобрување на достапноста и олеснување на користењето на паркиралиштата целосно се дигитализира процесот, овозможувајќи им на корисниците