притисни ентер »

Ford одбележува 90 години производство во фабриката во Келн
Ford одбележува 90 години производство во фабриката во Келн

Ford одбележува 90 години производство во фабриката во Келн

Денешниот ден, 4. мај, има посебно значење во историјатот на Ford, поточно за европскиот оддел кој одбележува 90 години од почетокот на производството во фабриката во Келн. Хенри Форд и тогашниот градоначалник на германскиот град, Конрад Аденауер постигнале договор со кој токму Келн е избран за европска база на американскиот гигант, а на 4. мај 1931

Ford во Романија вложува 300 милиони долари

Ford во Романија вложува 300 милиони долари

Во рамките на програмата за електрификација Ford инвестира во производни капацитети за лесни комерцијални возила… Тоа е особено забележливо во комерцијалната програма на производителот на возила со син овал во логото. Имено, во Ford одлучија да ја електрифицираат, во најголем дел, својата понуда на лесни комерцијални возила и тоа до 2024 година. Тие

Ford инвестира 300 милиони долари во Романија

Ford инвестира 300 милиони долари во Романија

Еден од најголемите американски производители, Ford Motor Company, не ги крие своите амбиции во секторот на комерцијални возила. Официјално објави дека во својата фабрика во Романија ќе инвестира 300 милиони долари или безмалку 250 милиони евра. Овие средства ќе бидат инвестирани во нова технологија како и во новото комерцијално возило кое во производство