притисни ентер »

Ладен туш за Пендаровски од Туск: нема датум за преговори во следните денови
Ладен туш за Пендаровски од Туск: нема датум за преговори во следните денови

Ладен туш за Пендаровски од Туск: нема датум за преговори во следните денови

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска во Брисел оствари билатерална средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск. Претседателот Пендаровски се заблагодари на огромната и безрезервна поддршка на претседателот на Европскиот совет и неговите лични заложби и напори за добивање на датум за почеток на преговорите

Ладен туш за Пендаровски од Туск: нема датум за преговори во следните денови

Ладен туш за Пендаровски од Туск: нема датум за преговори во следните денови

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска во Брисел оствари билатерална средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск. Претседателот Пендаровски се заблагодари на огромната и безрезервна поддршка на претседателот на Европскиот совет и неговите лични заложби и напори за добивање на датум за почеток на преговорите

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговрите, прашањето не е „дали" туку „кога"

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговрите, прашањето не е „дали" туку „кога"

Лично верувам дека е можна само една одлука – почнување на преговорите со С. Македонија и со Албанија за членство во ЕУ според препораката на Европската комисија, истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск на заедничката прес-конференција со претседателот Стево Пендаровски во Брисел. – Како претседател на Европскиот совет не сакам да прејудицирам

Пендаровски: Не бараме незаслужена награда, туку заслужената шанса

Пендаровски: Не бараме незаслужена награда, туку заслужената шанса

Во јуни Европската Унија има историска можност да покаже лидерство и визија за иднината на нашиот регион со тоа што ќе и додели датум за преговори на Северна Македонија. Граѓаните на Северна Македонија не бараат незаслужена награда, туку заслужена шанса за изградба на  европска држава со праведно, хумано и напредно општество, порача претседателот Стево

Пендаровски на средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск

Пендаровски на средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска во Брисел оствари билатерална средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск. Претседателот Пендаровски  се заблагодари на огромната и безрезервна поддршка на претседателот на Европскиот совет и неговите лични заложби и напори за добивање на датум за почеток на преговорите

Не се сите членки на ЕУ спремни да одредат датум за преговори во наредните денови, му кажа Туск на Пендаровски

Не се сите членки на ЕУ спремни да одредат датум за преговори во наредните денови, му кажа Туск на Пендаровски

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск му кажа на претседателот Стево Пендаровски дека не сите земји членки на ЕУ се подготвени да донесат одлука за отворање преговори во наредните денови. На Пендаровски, кој денеска е во Брисел во прва официјална посета во странство, Туск му рече дека треба да се биде внимателен затоа што понекогаш постигнувањето

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговoрите, прашањето не е „дали“ туку „кога“

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговoрите, прашањето не е „дали“ туку „кога“

Лично верувам дека е можна само една одлука – почнување на преговорите со Северна Македонија и со Албанија за членство во ЕУ според препораката на Европската комисија, истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск на заедничката прес-конференција со претседателот Стево Пендаровски во Брисел. – Како претседател на Европскиот совет не сакам да

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговрите, прашањето не е „дали” туку „кога”

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговрите, прашањето не е „дали” туку „кога”

Лично верувам дека е можна само една одлука – почнување на преговорите со Северна Македонија и со Албанија за членство во ЕУ според препораката на Европската комисија, истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск на заедничката прес-конференција со претседателот Стево Пендаровски во Брисел. – Како претседател на Европскиот совет не сакам да

Претседателот Пендаровски на средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск

Претседателот Пендаровски на средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска во Брисел оствари билатерална средба со претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск. Претседателот Пендаровски  се заблагодари на огромната и безрезервна поддршка на претседателот на Европскиот совет и неговите лични заложби и напори за добивање на датум за почеток на преговорите

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговорите, прашањето не е „дали“ туку „кога“

Туск: Можна е само една одлука – почеток на преговорите, прашањето не е „дали“ туку „кога“

Лично верувам дека е можна само една одлука – почнување на преговорите со Северна Македонија и со Албанија за членство во ЕУ според препораката на Европската комисија, истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск на заедничката прес-конференција со претседателот Стево Пендаровски во Брисел. – Како претседател на Европскиот совет не сакам да