притисни ентер »

Контролирана е водата на 39 места во Скопје, добра е за пиење
Контролирана е водата на 39 места во Скопје, добра е за пиење

Контролирана е водата на 39 места во Скопје, добра е за пиење

Скопската вода е здрава за пиење, покажала и августовската контрола на квалитетот на водата што редовно ја спроведува Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 39 мерни места во град

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. „Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

– Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 39 мерни места во град Скопје. Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Колку е квалитетна и безбедна за пиење водата во Скопје?

Колку е квалитетна и безбедна за пиење водата во Скопје?

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Колку водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење?

Колку водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење?

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за

Секогаш најдоброто за Скопје

Секогаш најдоброто за Скопје

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните на град Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018

Скопјани пијат здрава вода за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење

Скопјани пијат здрава вода за пиење, покажува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 4 до 7 август 2020 зема 146 примероци за физичко-хемиска и 146 примероци за