притисни ентер »

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни
УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува член 1 од уредбата, ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа уредба

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

Владата ја донесе уредбата: Еве кои компании ќе бидат ослободени од плаќање на износот на аконтациите на данокот на добивка за месеците март, април и мај 2020 година

Владата ја донесе уредбата: Еве кои компании ќе бидат ослободени од плаќање на износот на аконтациите на данокот на добивка за месеците март, април и мај 2020 година

Владата денеска донесе и Уредба со законска сила за примена на Законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба , со која како мерка за поддршка на компаниите кои претрпеле штети во своето работење поради ширење на коронавирусот COVID-19, ќе бидат ослободени од плаќање на износот на аконтациите на данокот на добивка за месеците март, април

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. „Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

Донесена Уредба за олеснителни околности при плаќањето на кредити, засега замрзнување нема

Донесена Уредба за олеснителни околности при плаќањето на кредити, засега замрзнување нема

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

За покасно платениот данок ќе се пресметува камата во висина од 0,015% наместо 0,03%

За покасно платениот данок ќе се пресметува камата во висина од 0,015% наместо 0,03%

На денешната седница на Влада е усвоена и Уредба со законска сила за примена на Законот за даночна постапка за време на вонредна состојба, како мерка за поддршка на компаниите кои претрпеле штети во своето работење заради спроведување на мерките за спречување и ширење коронавирусот. Се предлага намалување на каматата на износот на помалку или повеќе

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната