притисни ентер »

ВЕСТИ, ТРАНСФЕРИ: ЕП на стадион со 50.000 гледачи
ВЕСТИ, ТРАНСФЕРИ: ЕП на стадион со 50.000 гледачи

ВЕСТИ, ТРАНСФЕРИ: ЕП на стадион со 50.000 гледачи

Германија планира да го сруши рекордот на посета на еден ракометен натпревар на отворањето на ЕП 2024. Германците уште од сега најавија, отворањето ќе биде на Меркур Шпил Арена во Дизелдорф, фудбалски стадион на кој ќе има 50.000 гледачи. Актуелниот рекорд од 44.189 гледачи е исто поставен во Германија, во 2014 година на натпревар меѓу РНЛ и Хамбург