притисни ентер »

Федерацијата и Здружението на прволигаши постигнаа договор
Федерацијата и Здружението на прволигаши постигнаа договор

Федерацијата и Здружението на прволигаши постигнаа договор

Иницијативата на Здружението на прволигаши за промена на членот од Регистрацискиот Правилник за минимален број на домашни играчи на терен во текот на целиот натпревар, доведе до нови средби меѓу преставниците на Кошаркарската федерација и преставниците на Здружението, на кои низ неколку состаноци се потврдени претходните заклучоци. Во соопштението

КФСМ потврди: Крај на конфликтот – за добро на кошарката

КФСМ потврди: Крај на конфликтот – за добро на кошарката

Раководството на КФСМ преку соопштение до јавноста денеска потврди дека е постигнат договор за решавање на конфликтот, по барањето на клубовите за модификација на правилото за настап на домашни играчи на теренот. Прифатен е последниот предлог на клубовите, кој ќе значи задржување на старото правило до плеј-офот, а потоа укинување на сите ограничувања

Федерацијата го аминува договорот на екипите и кошаркарите

Федерацијата го аминува договорот на екипите и кошаркарите

Прифатен е предлогот на клубовите, ќе нудеше задржување на старото правило до плеј-офот, а потоа укинување на сите ограничувања за настап на странци по завршувањето на Супер-лигата. Кошаркарската федерација на Македонија (КФСМ) објави дека е постигнат договор за решавање на нсогласувањата помеѓу клубовите и здружението на професионални кошаркари. Прифатен

КФСМ официјално го потврди компромисот помеѓу клубовите и кошаркарите!

КФСМ официјално го потврди компромисот помеѓу клубовите и кошаркарите!

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија потврди дека е постигнат договор околу решавањето на правилото за настап на домашни играчи на теренот. По барањето на клубовите за модификација на правилото, КФСМ го прифати последниот предлог на клубовите, кој ќе значи задржување на старото правило до плеј-офот, а потоа укинување на сите

КФСМ и клубовите ги решија недоразбирањата за бројот на странски кошаркари

КФСМ и клубовите ги решија недоразбирањата за бројот на странски кошаркари

По повод иницијативата на Здружението на прволигаши за промена на членот од регистрацискиот правилник за минимален број на домашни играчи на терен во текот на целиот натпревар, Кошаркарската федерација на Северна Македонија организираше неколку состаноци, на кои присуствуваа и членови на Асоцијацијата на кошаркарски играчи и претставници од клубовите

Постигнат е компромис – играчите и клубовите се договорија!

Постигнат е компромис – играчите и клубовите се договорија!

mztskopjeaerodrom.mk По иницијативата на Здружението на прволигаши за промена на членот од Регистрацискиот Правилник за минимален број на домашни играчи на терен во текот на целиот натпревар, КФСМ организира неколку состаноци на кои покрај раководството на КФСМ присуствуваа и членови на Асоцијацијата на кошаркарски играчи и претставници од клубовите

Компромис за мир во куќа, кошаркарскиот плејоф без ограничувања

Компромис за мир во куќа, кошаркарскиот плејоф без ограничувања

Здружението на кошаркари и клубовите пронајдоа компромис со кој се гарантира минутажата на македонските играчи. Здружението на кошаркари и прволигашите успеаја да најдат компромис со кој и двете страни се задоволни, со што се избегна најавеното барање на претставниците на екипите да се укине задолжителната минутажа за македонските кошаркари во натпреварите

Предлог: Старото правило до Супер-лига, но потоа да нема ограничувања?

Предлог: Старото правило до Супер-лига, но потоа да нема ограничувања?

На повидок е решение на кризата во мак-баскетот откако денешниот нов состанок меѓу клубовите и Здружението на кошаркари донесе и конкретен предлог. Истиот беше доставен од страна на клубовите, кои се подготвени да играат „по старите правила“, но само до стартот на Супер-лигата, кога ќе почне и жестоката битка за пласман за титулата. Конкретно, бројот

Клубовите и кошаркарите најдоа компромис, намалена загарантираната минутажа за Македонците!!

Клубовите и кошаркарите најдоа компромис, намалена загарантираната минутажа за Македонците!!

Кошаркарските прволигаши и Здружението на играчи денеска најдоа компромис околу најавеното укинување на задолжителната минутажа за Македонците, па во иднина наместо тројца секој тим ќе мора да има двајца домашни актери на теренот во секој момент. Ова правило ќе важи во регуларниот дел од сезоната, додека во плејофот ќе нема вакво ограничување, односно

Последен предлог: Тројца странци во лигашкиот дел, без ограничувања во плеј-оф

Последен предлог: Тројца странци во лигашкиот дел, без ограничувања во плеј-оф

КФСМ Здружението на професионални кошаркари на Македонија и претставниците на прволигашите одржаа уште еден состанок во врска со спорното правило за домашни и странски играчи кои ги разединува во овој период. Клубовите дадоа предлог за кој велат дека е конечен и во кој прават низа отстапки. Да останат максимум четворица странски кошаркари во клубовите,