притисни ентер »

Tesla Model S Plaid ја зголеми максималната брзина на 262 км/ч

Tesla Model S Plaid ја зголеми максималната брзина на 262 км/ч

Кога Tesla го лансираше Model S Plaid, објави импресивна максимална брзина од 322 km/h, но, сопствениците на овој автомобил не можат толку да јурат, бидејќи тој е електронски ограничен на 262 km/h… Сепак, оние на кои им треба „поголема брзина за уживање во набојот на адреналин, сигурно ќе бидат задоволни со новото ажурирање на софтверот, кое овозможува