притисни ентер »

Ќе се игра плеј-оф во БИБЛ, но со кого?

Ќе се игра плеј-оф во БИБЛ, но со кого?

* Финалето ќе се игра по системот „подобар во три натпревари“... Балканската лига ги информираше заинтересираните клубови дека за следната сезона ќе има сериозни измени во системот за натпреварување во ова регионално натпреварување, во кое редовни учесници во сите досегашни 10 сезони, беа и македонски тимови. Главната измена е дека нема да има фајнал-фор

Здружението на кошаркари го поддржи предлогот на МКФ за странските играчи

Здружението на кошаркари го поддржи предлогот на МКФ за странските играчи

Здружението на кошаркари на Македонија, ја поддржуваат нивната матична федерација за предлогот да се намали бројот на странски играчи на еден натпревар. Според нив, направените измени ќе ги натераат елитните екипи во земјава да инвестираат во млади кошаркари, се наведува во нивното соопштение. Кошаркарската федерација на Македонија предложи бројот

Здружението на кошаркарите го поддржа предлогот на МКФ

Здружението на кошаркарите го поддржа предлогот на МКФ

Предлогот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ) за намалување на бројот на странски кошаркари доби поддршка од Здружението на македонските кошаркари. „Сметаме дека раководството на Федерацијата презема еден важен чекор за подобрување на статусот на домашните кошаркари, како и на македонската кошарка во целост. Сакаме да го поздравиме ваквиот

Втората лига со 16. клубови, ќе се игра и плеј-оф?

Втората лига со 16. клубови, ќе се игра и плеј-оф?

Третата лига ќе се „трансформира" во „младинска", во која право на настап би имале играчи родени до 1996 година, со одредени исклучоци... Предлогот за сет на измени во функционирањето на македонската кошарка нема да важи само за онаа елитната – односно прволигашката. Во МКФ размислуваат за сериозни измени и во системот за натпреварување во втората

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Предлогот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ) за намалување на бројот на странски кошаркари доби поддршка од Здружението на македонските кошаркари. „Сметаме дека раководството на Федерацијата презема еден важен чекор за подобрување на статусот на домашните кошаркари, како и на македонската кошарка во целост. Сакаме да го поздравиме ваквиот

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Предлогот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ) за намалување на бројот на странски кошаркари доби поддршка од Здружението на македонските кошаркари. „Сметаме дека раководството на Федерацијата презема еден важен чекор за подобрување на статусот на домашните кошаркари, како и на македонската кошарка во целост. Сакаме да го поздравиме ваквиот

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Здружението на кошаркари го поддржа предлогот на МКФ

Предлогот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ) за намалување на бројот на странски кошаркари доби поддршка од Здружението на македонските кошаркари. „Сметаме дека раководството на Федерацијата презема еден важен чекор за подобрување на статусот на домашните кошаркари, како и на македонската кошарка во целост. Сакаме да го поздравиме ваквиот

Здружението на кошаркари дава поддршка на предлогот за намалувањето на бројот на странски играчи

Здружението на кошаркари дава поддршка на предлогот за намалувањето на бројот на странски играчи

МКФ предложи намалување на странците од шест на четири со задолжителен настап на тројца Македонци во игра за следната сезона во Македонската кошаркарска прва лига. - Сметаме дека раководството на Федерацијата презема еден важен чекор за подобрување на статусот на домашните кошаркари, како и на македонската кошарката во целост. Сакаме да го поздравиме

Македонските играч со поддршка на МКФ за новите мерките

Македонските играч со поддршка на МКФ за новите мерките

Откако вчера МКФ излезе со предлог до клубовите за намалување на бројот на странци и зголемување на бројот на македонските играчи на терен, денеска со соопштение се огласи Здружението на кошаркари во Р. Македонија Македонските кошаркари преку своето здружение и дадоа целосна поддршка на Македонската кошаркарска федерација за финалниот предлог во однос