притисни ентер »

Грчката владеачката партија отворено размислува како да се ослободи од договорот од Преспа
Грчката владеачката партија отворено размислува како да се ослободи од договорот од Преспа

Грчката владеачката партија отворено размислува како да се ослободи од договорот од Преспа

Владејачката грчка партија размислува како да се ослободи од Договорот од Преспа – опозицијата бара актуалениот претседател на Владата да заземе став за позицијата на екс премиерот на Грција за Договорот од Преспа. Преспаснкиот договор е штетен и неприфатлив – сега политичкото прашање, според поранешниот грчки премиер Андонис Самарас – познат по националиситчката

ОТКАКО НЕА ДЕМОКРАТИЈА НАЈАВИ ДЕКА НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, ЦИПРАС ПОБАРА: Мицотакис да се изјасни за ставот на Самарас за Договорот од Преспа

ОТКАКО НЕА ДЕМОКРАТИЈА НАЈАВИ ДЕКА НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, ЦИПРАС ПОБАРА: Мицотакис да се изјасни за ставот на Самарас за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став. Ова го вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција

Мицотакис: Грција ќе бара од НАТО да ги осуди акциите на Турција

Мицотакис: Грција ќе бара од НАТО да ги осуди акциите на Турција

Грција нема да толерира каква било турска провокација без реагирање, изјави грчкиот премиер и лидер на партијата Нова демократија Кирјакос Мицотакис. Грција нема да толерира каква било турска провокација без реагирање, изјави грчкиот премиер и лидер на партијата Нова демократија Кирјакос Мицотакис. Тој ова го изјави на завршното обраќање на 13 конгрес

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис

Ципрас го повикува Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Ципрас го повикува Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис

Ципрас го прозва Мицотакис: Го почитува ли Преспанскиот или не?

Ципрас го прозва Мицотакис: Го почитува ли Преспанскиот или не?

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што бара Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис

ГРЦИЈА HEMA ДА ГО ПОЧИТУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА: Неа Демократија сака да се ocлободи од Договорот од Преспа бeз да ја плати цената

ГРЦИЈА HEMA ДА ГО ПОЧИТУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА: Неа Демократија сака да се ocлободи од Договорот од Преспа бeз да ја плати цената

Политичкото прашање е како ќе се ослободиме од Договорот од Преспа, без да ја платиме цената, порача поранешниот грчки премиер Андонис Самарас при неговото обраќање на 13-от Конгрес на владејачката Нова демократија, јави дописничката на МИА од Атина. – Политичкото прашање е како ќе се ослободиме, без да ја платиме цената. И ова не е лесно, бидејќи

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис

Ципрас: Мицотакис да заземе став за Договорот од Преспа

Ципрас: Мицотакис да заземе став за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас , затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Ципрас: Мицотакис да заземе став за позицијата на Самарас за Договорот од Преспа

Не може некој во еден момент да зборува за предавнички договор, потоа да кажува дека ќе го почитува или сега да бара да се повлече како што вели Самарас, затоа, господинот Мицотакис мора да заземе јасен став, вели поранешниот грчки премиер и лидер на СИРИЗА, Алексис Ципрас, коментирајќи ги изнесените позиции на поранешниот премиер на Грција Андонис