притисни ентер »

Штетните супстанции во озонската обвивка се намалиле за 50 отсто од 1980 година
Штетните супстанции во озонската обвивка се намалиле за 50 отсто од 1980 година

Штетните супстанции во озонската обвивка се намалиле за 50 отсто од 1980 година

Оштетувањето на озонскиот слој има големо влијание врз луѓето и сите други форми на живот. Според последниот извештај од Националната океанска и атмосферска администрација на САД, на добар пат сме да ја поправиме штетата на озонската обвивка. Според извештајот, глобалната концентрација на опасни состојки што го уништуваат озонскиот слој се намалила