притисни ентер »

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите за внатрешни работи на трите земји. Италијанскиот, германскиот и австрискиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, Хорст Зехофер и Херберт Кикл денеска се сретнаа на маргините на состанокот

Германија, Италија и Австрија за цврста заштита на надворешните граници

Германија, Италија и Австрија за цврста заштита на надворешните граници

Министрите за внатрешни работи на Германија, Италија и Австрија денеска изнесоа цврст став по однос на прашањата за миграцијата и рекоа дека Европа треба да ги заштити своите надворешни граници и да се избори против криумчарењето на луѓе. Германскиот министер за внатрешни работи, Хорст Зехофер разговараше со колегите министри од Австрија и Италија,

Германија, Италија и Австрија за заштита на надворешните граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија за заштита на надворешните граници на ЕУ

Министрите за внатрешни работи на Германија, Италија и Австрија изнесоа цврст став за миграциските прашања и изјавија дека Европа треба да ги заштити своите надворешни граници. Германскиот министер за внатрешни работи, Хорст Зехофер, разговараше со колегите од Австрија и Италија, Херберт Кикл и Матео Салвини, пред поширокиот состанок на министрите

Германија, Италија и Австрија за цврста заштита на надворешните граници

Германија, Италија и Австрија за цврста заштита на надворешните граници

Министрите за внатрешни работи на Германија, Италија и на Австрија денеска изнесоа цврст став во однос на прашањата за миграцијата и рекоа дека Европа треба да ги заштити своите надворешни граници и да се избори против шверцувањето луѓе. Германскиот министер за внатрешни работи, Хорст Зехофер, разговара со колегите министри од Австрија и Италија, Херберт

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите за внатрешни работи на трите земји Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите за внатрешни работи на трите земји. Италијанскиот, германскиот и австрискиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, Хорст Зехофер и Херберт Кикл денеска се сретнаа на маргините на состанокот

Салвини: Италија нема да прима мигранти назад од Германија

Салвини: Италија нема да прима мигранти назад од Германија

Италија нема да се согласи на договор според кој ќе прима мигранти назад од Германија, се додека ЕУ не преземе активности за заштита на своите надворешни граници и не почне да го дели товарот на миграцијата, изјави италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини. По средба со германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер, Салвини

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите за внатрешни работи на трите земји. Италијанскиот, германскиот и австрискиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, Хорст Зехофер и Херберт Кикл денеска се сретнаа на маргините на состанокот

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

Германија, Италија и Австрија ќе се залагаат за безбедни граници на ЕУ

– Германија, Италија и Австрија планираат тесно да соработуваат за да се воведе ред во сегашната ситуација со миграцијата во Европската унија, соопштија министрите за внатрешни работи на трите земји. Италијанскиот, германскиот и австрискиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, Хорст Зехофер и Херберт Кикл денеска се сретнаа на маргините на

Салвини: Италија нема да прима мигранти назад од Германија

Салвини: Италија нема да прима мигранти назад од Германија

Италија нема да се согласи на договор според кој ќе прима мигранти назад од Германија, се додека ЕУ не преземе активности за заштита на своите надворешни граници и не почне да го дели товарот на миграцијата, изјави италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини. По средба со германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер, Салвини