притисни ентер »

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле
IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

Почина легендарниот Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа

Почина легендарниот Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа

Поранешниот претседател на Победа и еден од најпрепознатливите личности во македонскиот фудбал, Александар Забрчанец – Ацуле почина вечерва во 73 година од животот. Забрчанец најголем дел од својот живот го посвети на фудбалот и неговата најголема љубов- ФК Победа. Во Победа Ацуле започна да работи од 1979 година, од март 1996 беше директор, а подоцна

ИН МЕМОРИАМ: Почина Александар Забрчанец – Ацуле

ИН МЕМОРИАМ: Почина Александар Забрчанец – Ацуле

Поранешниот претседател на Победа и еден од најпрепознатливите личности во македонскиот фудбал, Александар Забрчанец – Ацуле почина вечерва во 73 година од животот. Со името на Ацуле врзани со сите успеси на клубот, омилен меѓу фудбалерите и навивачите, и Прилеп и Македонија ќе го паметат како ведар заљубеник во фудбалот, на кого го посвети цел живот

Почина поранешниот претседател на ФК Победа, Александар Забрчанец – Ацуле

Почина поранешниот претседател на ФК Победа, Александар Забрчанец – Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

Тажна вест: Почина најуспешниот претседател на Победа, легендарниот Ацуле

Тажна вест: Почина најуспешниот претседател на Победа, легендарниот Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси, пренесе Слободен печат. Прилепскиот клуб во тој период освои две титули шампион на Македонија (2003/2004 и 2006/2007), беше и победник во Купот на Македонија (2001/2002). Се за ЕУРО 2021 на едно

Тажна вест – Почина Ацуле, долгогодишниот прв човек на Победа Прилеп

Тажна вест – Почина Ацуле, долгогодишниот прв човек на Победа Прилеп

На 74-годишна возраст македонскиот фудбал го загуби Александар Забрчанец Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец, или како што сите го познаваа во мак-фудбалот, Ацуле, долгогодишниот прв човек на Победа Прилеп. Во редовите на познатиот клуб од Прилеп беше од 1979 година, а 17 години подоцна стана и директор на Победа, потоа и претседател

Почина Александар Забрчанец – Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа Прилеп

Почина Александар Забрчанец – Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа Прилеп

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси. Прилепскиот клуб во тој период освои две титули шампион на Македонија (2003/2004 и 2006/2007), беше и победник во Купот на Македонија (2001/2002). Воедно имаше 10-годишно постојано настапување

IN MEMORIAM: Почина легендарниот Ацуле, култниот претседател на ФК Победа

IN MEMORIAM: Почина легендарниот Ацуле, култниот претседател на ФК Победа

Поранешниот претседател на Победа и еден од најкултните личности во македонскиот фудбал, Александар Забрчанец - Ацуле почина вечерва во 73 година од животот. Легендарниот прв човек на Победа беше поврзан со сите успеси на клубот, омилен меѓу фудбалерите и навивачите и Прилеп и Македонија ќе го паметат како ведар заљубеник во фудбалот, на кого го посвети