притисни ентер »

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна
Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

68 Споделувања Share Tweet Секој кој некогаш ја гледал популарната серија „Ѕвездени патеки“ знае што е „warp drive“. Сепак, за оние кои не знаат, да речеме дека тоа е хипотетички уред кој ги движи вселенските летала низ вселената со свиткување на спрегата простор-време. Сепак, иако во серијата, ваквото возење им овозможува на ликовите да патуваат долги

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

Секој кој некогаш ја гледал популарната серија „Ѕвездени патеки“ знае што е „warp drive“. Сепак, за оние кои не знаат, да речеме дека тоа е хипотетички уред кој ги движи вселенските летала низ вселената со свиткување на спрегата простор-време. Сепак, иако во серијата, ваквото возење им овозможува на ликовите да патуваат долги растојанија за неколку

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ – е можна

Секој кој некогаш ја гледал популарната серија „Ѕвездени патеки“ знае што е „warp drive“. Сепак, за оние кои не знаат, да речеме дека тоа е хипотетички уред кој ги движи вселенските летала низ вселената со свиткување на спрегата простор-време. Сепак, иако во серијата, ваквото возење им овозможува на ликовите да патуваат долги растојанија за неколку

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ е можна

Нова студија тврди дека една од најинтересните карактеристики од серијата „Ѕвездени патеки“ е можна

Секој што некогаш ја гледал популарната серија „Ѕвездени патеки“ знае што е „варп погон“. Сепак, за оние што не знаат, да речеме дека тоа е хипотетички уред кој ги движи вселенските летала со брзина поголема од онаа на светлината. Сепак, иако во серијата ваквото возење им овозможува на ликовите да поминуваат долги растојанија за неколку секунди и на