притисни ентер »

Словенечкиот премиер смета дека договорот со Грција ќе го поттикне Балканот да ги решава проблемите

Словенечкиот премиер смета дека договорот со Грција ќе го поттикне Балканот да ги решава проблемите

Словенечкиот премиер, Борут Пахор денеска оцени дека договорот за решавање на спорот помеѓу Македонија и Грција може да ги поттикне и другите балкански земји да ги решат меѓусебните проблеми. „Договорот е важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и мултилатералните прашања на Западниот Балкан. Договорот ги промовира мирот, безбедноста

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните прашања на Западниот Балкан“. - Договорот ги промовира мирот, безбедноста и евроатланската перспектива на регионот, оцени Пахор. Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми

Пахор: Договорот за името промовира безбедност во регионот

Пахор: Договорот за името промовира безбедност во регионот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот претседател Борут Пахор. Пахор смета дека договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на

Пахор за договорот меѓу Атина и Скопје: Ги промовира мирот, безбедноста и евроатланската перспектива

Пахор за договорот меѓу Атина и Скопје: Ги промовира мирот, безбедноста и евроатланската перспектива

Словенечкиот премиер Борут Пахор денеска изјави дека договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми. „Договорот ги промовира мирот, безбедноста и евроатланската перспектива на регионот“- оцени Пахор. Според Пахор, договорот за новото

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот премиер Борут Пахор. Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот премиер Борут Пахор. Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните

Словенечкиот премиер смета дека договорот со Грција ќе го поттикне Балканот да ги решава проблемите

Словенечкиот премиер смета дека договорот со Грција ќе го поттикне Балканот да ги решава проблемите

Словенечкиот премиер, Борут Пахор денеска оцени дека договорот за решавање на спорот помеѓу Македонија и Грција може да ги поттикне и другите балкански земји да ги решат меѓусебните проблеми. „Договорот е важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и мултилатералните прашања на Западниот Балкан. Договорот ги промовира мирот, безбедноста

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот премиер Борут Пахор. Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот премиер Борут Пахор. Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Пахор: Договорот меѓу Скопје и Атина може да поттикне решавање и на другите проблеми на Балканот

Договорот за решавање на долгогодишниот спор меѓу Македонија и Грција може да претставува поттик и за другите земји од Балканот да ги решат нивните меѓусебни проблеми, изјави денеска словенечкиот премиер Борут Пахор. Според Пахор, договорот за новото име на Македонија претставува „важен сигнал кој би поттикнал решавање на билатералните и на мултилатералните