притисни ентер »

Сведоци од Министерството за транспорт и врски ќе бидат приведени, не дојдоа да сведочат против Миле Јанакиески во „Топлик“
Сведоци од Министерството за транспорт и врски ќе бидат приведени, не дојдоа да сведочат против Миле Јанакиески во „Топлик“

Сведоци од Министерството за транспорт и врски ќе бидат приведени, не дојдоа да сведочат против Миле Јанакиески во „Топлик“

Судијата Осман Шабани од Основниот суд Скопје 1 на денешното судење за „Топлик“ каде за злоупотреба на службената положба и овластувањата се обвинети Миле Јанакиески и уште петмина службеници, донесе наредба на наредното судење на 21 септември да бидат приведени и донесени со полиција во судот тројца сведоци кои не дојдоа да сведочат. Јанакиески, според

СЈО бара да стане автономна институција

СЈО бара да стане автономна институција

СЈО го објави шестмесечниот извештај за работата. Во него пишува дека очекува во претстојниот период од страна на надлежните институции да се превземат потребните мерки и законски услови СЈО  да се инкорпорира во Јавното обвинителство на Република Македонија како самостојна институција која ќе има автономност во постапувањето по делата од негова надлежност

СЈО бара да стане автономна институција

СЈО бара да стане автономна институција

СЈО го објави шестмесечниот извештај за работата. Во него пишува дека очекува во претстојниот период од страна на надлежните институции да се превземат потребните мерки и законски услови СЈО  да се инкорпорира во Јавното обвинителство на Република Македонија како самостојна институција која ќе има автономност во постапувањето по делата од негова надлежност

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“, каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот „Сончев град“ во Сопиште продолжува на 21 септември. Процесот продолжува со доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет

Судењето за „Топлик" продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик" продолжува на 21 септември

Процесот продолжува со доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет Осман Шабани, информира дека тројца сведоци, кои не беа присутни на денешното рочиште, да бидат приведени со полиција, додека за двајца да бидат испратени покани. На денешното рочиште во Кривичниот суд

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“, каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот „Сончев град“ во Сопиште продолжува на 21 септември. Процесот е во доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет Осман

НА СЛЕДНОТО РОЧИШТЕ ЗА “ТОПЛИК”:Tројца сведоци ќе бидат приведени

НА СЛЕДНОТО РОЧИШТЕ ЗА “ТОПЛИК”:Tројца сведоци ќе бидат приведени

На наредното рочиште за случајот Топлик каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот Сончев град во Сопиште, ќе бидат приведени тројца сведоци бидејќи денес не дојдоа на судењето. Претседателот на судечкиот совет Осман Шабани, на почетокот кажа дека за денешното рочиште,

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“, каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот „Сончев град“ во Сопиште продолжува на 21 септември. Процесот продолжува со доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“ продолжува на 21 септември

Судењето за „Топлик“, каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот „Сончев град“ во Сопиште продолжува на 21 септември. Процесот е во доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет Осман

Судски серијал: Судењето за Сончев град продолжува на Мала Богородица

Судски серијал: Судењето за Сончев град продолжува на Мала Богородица

Судењето за „Топлик“, каде првоосомничен е ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески за продажба на државно земјиште за изградба на комплексот „Сончев град“ во Сопиште продолжува на 21 септември. Процесот продолжува со доказна постапка и предвидено да бидат сослушани пет сведоци, предложени од обвинителството. Претседателот на судечкиот совет