притисни ентер »

И трговскиот центар „Мавровка“ ќе добие зелен покрив, Шилегов вели дека ќе нема кафуле
И трговскиот центар „Мавровка“ ќе добие зелен покрив, Шилегов вели дека ќе нема кафуле

И трговскиот центар „Мавровка“ ќе добие зелен покрив, Шилегов вели дека ќе нема кафуле

Покривот на вториот кат на трговскиот центар „Мавровка“ ќе стане зелен покрив. Градот Скопје, Општина Чаир и Здружението на сопственици на деловен простор „Мавровка“ денеска го презентираат проектот за уредување напуштениот и руиниран простор, кој е биде трет зелен покрив по оние на Градскиот трговски центар и Домот на градежници. Овој зелен покрив

Оаза среде бетонската пустина: Зазеленува и покривот на „Мавровка“

Оаза среде бетонската пустина: Зазеленува и покривот на „Мавровка“

По Градскиот трговски центар (ГТЦ) и Домот на градежниците, и покривот на ТЦ „Мавровка“ ќе ззелени. На овој простор се планираат над 40 различни видови садници на вкупна површина од 4.000 квадратни метри, а на проектот ќе се потпише архитектот Бесиан Мехмети. -Овој зелен покрив, од две причини: прво, да го покажеме нашиот пристап на еднаквост на Градот,

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Градот Скопје во соработка со општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје – покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект на архитектот, Бесиан Мехмети. „Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница во нашиот град, каде што

Зелен покрив и на „Мавровка“

Зелен покрив и на „Мавровка“

Град Скопје во соработка со Општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје - покривот на „Мавровка“, според проектот на архитектот Бесиан Мехмети. Град Скопје во соработка со Општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот

Град Скопје: Раззеленува и покривот на „мавровка“ – трет и најголем зелен покрив во Скопје

Град Скопје: Раззеленува и покривот на „мавровка“ – трет и најголем зелен покрив во Скопје

Градот Скопје во соработка со општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје - покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект од реномираниот и наградуван архитект, Бесиан Мехмети. - Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Градот Скопје во соработка со општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје – покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект на архитектот, Бесиан Мехмети. „Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница во нашиот град, каде што

Раззеленува покривот на „Мавровка“ на 4.000 метри квадратни

Раззеленува покривот на „Мавровка“ на 4.000 метри квадратни

Градот Скопје во соработка со Општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје – покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект од реномираниот и наградуван архитект, Бесиан Мехмети. – Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница

Раззеленува и покривот на Мавровка -трет и најголем зелен покрив во Скопје

Раззеленува и покривот на Мавровка -трет и најголем зелен покрив во Скопје

Градот Скопје во соработка со општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје – покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект од реномираниот и наградуван архитект, Бесиан Мехмети. – Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Градот Скопје во соработка со општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје – покривот на „Мавровка“. Зелениот покрив се уредува според проект на архитектот, Бесиан Мехмети. „Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница во нашиот град, каде што

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Почнува уредувањето на покривот на Мавровка, ќе бидат засадени над 40 садници

Градот Скопје во соработка со Општина Чаир и Здружението на корисниците на деловен простор во деловниот центар „Мавровка“ почна со уредување на третиот и најголем зелен покрив во Скопје - покривот на „Мавровка“, информираат од градот. Зелениот покрив се уредува според проект на архитектот, Бесиан Мехмети. „Се наоѓаме на најфреквентната раскрсница во