притисни ентер »

Заев: СДСМ ќе го разгледа прашањето за предвремени избори
Заев: СДСМ ќе го разгледа прашањето за предвремени избори

Заев: СДСМ ќе го разгледа прашањето за предвремени избори

Македонскиот премиер Зоран Заев денеска им се заблагодари на пратениците за донесената „историска одлука“ за уставни измени и рече дека СДСМ ќе го разгледа барањето на опозицискиот лидер Мицкоски за предвремени избори. Со одлуката за измена на Уставот започна спроведувањето на Договорот од Преспа за членство на Република Македонија во НАТО и ЕУ, рече

Заев: СДСМ ќе го разгледа барањето за предвремени избори

Заев: СДСМ ќе го разгледа барањето за предвремени избори

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. Мојот став го повторувам барем еднаш неделно. Политички, за СДСМ е посакувано да има избори, ги знаеме анкетите. Ако истрчаме, ќе добиеме 4 години пред нас. Тоа за секој политичар,

Заев: СДСМ ќе размисли за предвремени избори

Заев: СДСМ ќе размисли за предвремени избори

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. „Мојот став го знаете. Македонија треба да го искористи ова пред се за економија, реформи, да го средиме нашиот систем и да бидеме нормнална земја. Сите знаат, знам и јас, и господинот

СДСМ ќе размисли за предвремени избори: „Предлогот доаѓа од првиот човек на опозицијата“

СДСМ ќе размисли за предвремени избори: „Предлогот доаѓа од првиот човек на опозицијата“

Бидејќи предлогот не доаѓа од било кој, туку од првиот човек на најсилната и најголема опозициска партија, барањето за предвремени парламентарни избори за едно со претседателските на пролет ќе биде разгледано во највисоките партиски органи на владејачкиот СДСМ, изјави денеска премиерот Зоран Заев. „И Мицкоски знае дека тоа што го бара, моли бога да

СДСМ ќе го разгледа барањето на Мицкоски за предвремени парламентарни избори, заедно со претседателските

СДСМ ќе го разгледа барањето на Мицкоски за предвремени парламентарни избори, заедно со претседателските

Македонскиот премиер Зоран Заев во своето денешно, прво обраќање до македонската јавност, по изгласувањето на уставните измени, предвидени со Договорот од Преспа, со кој меѓудругото се менува името на Македонија во Северна Македонија, рече дека во СДСМ сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за предвремени

Заев: Јас не сум за избори но кога тоа го бара претседател на најголемата опозиција, мора да се размисли

Заев: Јас не сум за избори но кога тоа го бара претседател на најголемата опозиција, мора да се размисли

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. „Мојот став го знаете. Македонија треба да го искористи ова пред се за економија, реформи, да го средиме нашиот систем и да бидеме нормнална земја. Сите знаат, знам и јас, и господинот

Заев: Сериозно ќе размислиме за предвремени избори

Заев: Сериозно ќе размислиме за предвремени избори

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. „Мојот став го знаете. Македонија треба да го искористи ова пред се за економија, реформи, да го средиме нашиот систем и да бидеме нормнална земја. Сите знаат, знам и јас, и господинот

СЕРИОЗНО СЕ РАЗМИСЛУВАЛО ЗА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ: Заев бил подготвен за избори, ама се секирал дека Македонија ќе изгубела

СЕРИОЗНО СЕ РАЗМИСЛУВАЛО ЗА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ: Заев бил подготвен за избори, ама се секирал дека Македонија ќе изгубела

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. Мојот став го повторувам барем еднаш неделно. Политички, за СДСМ е посакувано да има избори, ги знаеме анкетите. Ако истрчаме, ќе добиеме 4 години пред нас. Тоа за секој политичар,

Заев: Сериозно ќе размислиме за предвремени избори

Заев: Сериозно ќе размислиме за предвремени избори

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. „Мојот став го знаете. Македонија треба да го искористи ова пред се за економија, реформи, да го средиме нашиот систем и да бидеме нормнална земја. Сите знаат, знам и јас, и господинот

Ќе размислиме за предвремени избори

Ќе размислиме за предвремени избори

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека сериозно ќе размислат за барањето на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицкоски за предвремени парламентарни избори. „Мојот став го знаете. Македонија треба да го искористи ова пред се за економија, реформи, да го средиме нашиот систем и да бидеме нормнална земја. Сите знаат, знам и јас, и господинот