притисни ентер »

ВМРО-ДПМНЕ бара во антикорупциска да членуваат и бивши функционери, спротивно на препораките на Европската комисија
ВМРО-ДПМНЕ бара во антикорупциска да членуваат и бивши функционери, спротивно на препораките на Европската комисија

ВМРО-ДПМНЕ бара во антикорупциска да членуваат и бивши функционери, спротивно на препораките на Европската комисија

ВМРО-ДПМНЕ, без чии пратенички гласови не може да се обезбеди двотретинско мнозинство за носење на Законот за борба против корупцијата, бара да се избрише критериумот член на Антикорупциската комисија да не смее да биде поранешен министер, пратеник, носител на партиска функција или донатор на партија во последните 10 години. Со амандман на предлог-законот,

Дескоска апелира пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да бидат свесни за значењето на Законот за спречување на корупција

Дескоска апелира пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да бидат свесни за значењето на Законот за спречување на корупција

Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019 да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за евроинтеграцијата. Говорејќи за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, Дескоска посочи дека

ВМРО-ДПМНЕ бара во антикорупциска да членуваат и бивши функционери, спротивно на препораките на Европската комисија

ВМРО-ДПМНЕ бара во антикорупциска да членуваат и бивши функционери, спротивно на препораките на Европската комисија

ВМРО-ДПМНЕ, без чии пратенички гласови не може да се обезбеди двотретинско мнозинство за носење на Законот за борба против корупцијата, бара да се избрише критериумот член на Антикорупциската комисија да не смее да биде поранешен министер, пратеник, носител на партиска функција или донатор на партија во последните 10 години. Со амандман на предлог-законот,

Дескоска: 2019-та да биде година на реформи во правдата

Дескоска: 2019-та да биде година на реформи во правдата

Очекувам Собранието во 2019 година да биде посветено на реформскиот пакет и оваа година да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се клучниот избор за евроинтеграцијата, кажа министерката за правда Рената Дескоска на денешниот брифинг со новинарите во Клубот на пратеници, каде што информираше за статусот на реформите и за претстојните предизвици

Дескоска со апел до пратениците на ВМРО – ДПМНЕ- да се откажат од одредени барања околу надлежностите на ДКСК

Дескоска со апел до пратениците на ВМРО – ДПМНЕ- да се откажат од одредени барања околу надлежностите на ДКСК

Дескоска со апел до пратениците на ВМРО – ДПМНЕ- да се откажат од одредени барања околу надлежностите на ДКСК Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019. да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за

Дескоска очекува 2019. да биде година на реформи во правдата

Дескоска очекува 2019. да биде година на реформи во правдата

Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019. да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за евроинтеграцијата. Говорејќи за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, Дескоска посочи

Дескоска: ВМРО-ДПМНЕ да бидат свесни за значењето на Законот против корупција

Дескоска: ВМРО-ДПМНЕ да бидат свесни за значењето на Законот против корупција

Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019. да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за евроинтеграцијата. Говорејќи за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, Дескоска посочи

Дескоска ги повика ВМРО-ДПМНЕ да не бидат против увидот на ДКСК во банкарските сметки

Дескоска ги повика ВМРО-ДПМНЕ да не бидат против увидот на ДКСК во банкарските сметки

Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019. да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за евроинтеграцијата. Говорејќи за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, Дескоска посочи

ВМРО-ДПМНЕ е против увид на идните антикорупционери во банкарските сметки на функционерите

ВМРО-ДПМНЕ е против увид на идните антикорупционери во банкарските сметки на функционерите

Министерката за правда, Рената Дескоска Треневска, по денешната неформална средба со новинарите рече дека во дел од собраниските амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси има и такви со кои се бара да се тргне надлежноста на идните антикорупционери да вршат увид во банкарските сметки на функционерите

Дескоска очекува 2019. да биде година на реформи во правдата

Дескоска очекува 2019. да биде година на реформи во правдата

Министерката за правда Рената Дескоска по денешниот брифинг со новинарите изјави дека очекува годинава Собранието да биде посветено на реформскиот пакет закони и 2019. да биде година на реформи во правдата, бидејќи тие се и клучниот услов за евроинтеграцијата. Говорејќи за Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, Дескоска посочи