притисни ентер »

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“
Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамки на 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивен говор за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамки на 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивен говор за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамки на 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивен говор за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамките на 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Отворена изложба и промоција на антологијата „Десет унгарски поети“ во Домот на култура Илинден

Отворена изложба и промоција на антологијата „Десет унгарски поети“ во Домот на култура Илинден

Од вчера па во наредните петнаесетина дена просториите во Домот на култура Илинден ќе ги красат сликите на академскиот сликар, Стефан Хаџи Николов. Изложбата вчеравечер, во рамки на јубилејната 20-та литературна манифестација, ја отвори Ефтим Клетников, кој рече дека сликите се како излезени од сонот. Ова е една од многубројните самостојни изложби

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамките на 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамки на Литературната манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамки на Литературната манифестација „Илинден“

Во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја д-р Ласло Дукс и нашиот истакнат писател

Манифестација во Илинден: Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“

Манифестација во Илинден: Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“

Во рамки на 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивен говор за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамки на 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивен говор за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети, одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја Ласло Дукс и нашиот

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамките на 20. литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“ во општина Илинден, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се сместени најзначајните унгарски поети одржаа унгарскиот амбасадор во нашата земја, Ласло Дукс, и нашиот