притисни ентер »

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  ...
Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  ...

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори ...

“ Човекот успеа да се качи на месечината, но сè уште не научи како да биде среќен. Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“ на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“ на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која се обидува да ја декодира формулата на среќа и ја истражува моќта на позитивното

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

“Човекот успеа да се качи на месечината,  но сè уште не научи како да биде среќен” Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect)на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својатапрва проекција во преполната сала во кино „Милениум“на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“.Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која

Покрај Ла Паз, најдинамично беше во Винто, каде граѓаните ја нападнаа градоначалничката Патриција Арче, која беше извлечена на улица, ја посипаа со црвена боја, а потоа и ја исекоа косата.

Покрај Ла Паз, најдинамично беше во Винто, каде граѓаните ја нападнаа градоначалничката Патриција Арче, која беше извлечена на улица, ја посипаа со црвена боја, а потоа и ја исекоа косата.

“Човекот успеа да се качи на месечината,  но сè уште не научи како да биде среќен” Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect)на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својатапрва проекција во преполната сала во кино „Милениум“на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“.Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која се обидува да ја декодира формулата на среќа и ја истражува моќта на позитивното

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“ на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која се обидува да ја декодира формулата на среќа и ја истражува моќта на позитивното

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори „Cinedays“

Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“ на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која се обидува да ја декодира формулата на среќа и ја истражува моќта на позитивното

Режисерот на „Ефектот на среќа“: Време е да покажеме дека во Македонија живеат напредни луѓе

Режисерот на „Ефектот на среќа“: Време е да покажеме дека во Македонија живеат напредни луѓе

„Прикажав интересни агли од градот и нашата држава. Мислам дека македонската филмска уметност изобилува со извоз на беда, која, за жал, добро се продава на Запад, но зошто да се фокусираме само на тој аспект? Мислам дека е време да се ребрендираме и да прикажеме дека овде живеат млади и напредни луѓе“, рече режисерот Борјан Зафировски, запрашан токму

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Урбаната приказна „Ефектот на среќа“ го отвори  „Cinedays“

Играниот филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect) на режисерот Борјан Зафировски вчера ја имаше својата прва проекција во преполната сала во кино „Милениум“ на отворањето на филмскиот фестивал „Cinedays“. Остварувањето обработува приказна за една млада девојка која се обидува да ја декодира формулата на среќа и ја истражува моќта на позитивното

Идејата ми беше да направам нешто поразлично, вели режисерот Зафировски по премиерата на „Ефектот на среќа“

Идејата ми беше да направам нешто поразлично, вели режисерот Зафировски по премиерата на „Ефектот на среќа“

„Главната улога беше пишувана за машки лик, тоа беше приказна за двајца браќа. Една година правев кастинзи за главниот лик и не можев да го најдам. Помислив дека треба да направам нешто радикално и тогаш одлучив да го сменам во женски лик, без да променам точка или запирка во сценариото. Дејана Попоска беше повикана за споредна мала улога, но ме изненади