притисни ентер »

Силата на симболиката во политиката
Силата на симболиката во политиката

Силата на симболиката во политиката

Има симболични гестови кои се погласни од илјада зборови, особено кога се одигруваат во политичкиот контекст на долга замреност во односите на соседните народи. Тој невербален говор во политиката тогаш има моќ да помести планини, пишува Кица Колбе за Дојче веле. Планините се невидливот „товар“ од минатото, кој дотогаш ги попречувал да се запознаат