притисни ентер »

Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети
Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети

Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети

Чисто руска разработка, радарот може да открива цели кои летаат со брзина до осум илјади километри на час на растојание до 450 километри. Најголемиот руски специјален извозник на оружје „Рособоронекспорт“ (дел од корпорацијата „Ростех“) почна маркетинг кампања за пласман на светскиот пазар за оружје трикоординатната мобилна радиолокациска станица 59Х6-ТЕ

Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети

Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети

Чисто руска разработка, радарот може да открива цели кои летаат со брзина до осум илјади километри на час на растојание до 450 километри. Најголемиот руски специјален извозник на оружје „Рособоронекспорт“… Текстот Русија на светскиот пазар пласира радар што открива хиперсонични ракети е превземен од USB.mk . The post Русија на светскиот пазар пласира