притисни ентер »

Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем

Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем

Кина соопшти дека нејзиниот глобален сателитски навигациски систем BeiDou-3 сега е целосно оперативен и подготврн да пружи прецизни услуги на позиционирање ширум светот. Beidou-3 е конкуренција на GPS, GLONASS и Galileо, а информациите за неговото комплетирање стигна откако и последниот сателит беше тестиран во орбитата и претходно оваа недела се придружи

Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем

Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем

Кина соопшти дека нејзиниот глобален сателитски навигациски систем BeiDou-3 сега е целосно оперативен и подготврн да пружи прецизни услуги на позиционирање ширум светот. Beidou-3 е конкуренција на GPS, GLONASS и Galileо,… Текстот Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Кина го заврши својот