притисни ентер »

Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам…
Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам…

Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам…

На смртна постела, Мујо и вели на Фата: Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам… Молчи Мујо, молчи. Одмарај се, не се мачи, знам се… – му одговара Фата целата расплакана. Не Фато, морам да ти кажам, те изневерував со кумата, и со сестра ти! Молчи Мујо, знам, затоа и те отрув…