притисни ентер »

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните
Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Остатоци од добро сочуван „џиновски глушец”, современик на диносаурусите во мезозојската ера, се откриени во камен североисточна Кина. Глодачот Jeholbaatar kielanae, што живеел пред најмалку 65 милиони години, тежел 50 грама и бил 2,5 пати поголем од денешните свои роднини. Надворешно личи на нив, ама денешно глувче, просечно тежи 19 грама, истакнува

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Остатоци од добро сочуван „џиновски глушец”, современик на диносаурусите во мезозојската ера, се откриени во камен североисточна Кина. Глодачот Jeholbaatar kielanae, што живеел пред најмалку 65 милиони години, тежел 50 грама и бил 2,5 пати поголем од денешните свои роднини. Надворешно личи на нив, ама денешно глувче, просечно тежи 19 грама, истакнува

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Во Кина пронајден праисториски глушец 2,5 пати поголем од денешните

Остатоци од добро сочуван „џиновски глушец”, современик на диносаурусите во мезозојската ера, се откриени во камен североисточна Кина. Глодачот Jeholbaatar kielanae, што живеел пред најмалку 65 милиони години, тежел 50 грама и бил 2,5 пати поголем од денешните свои роднини. Надворешно личи на нив, ама денешно глувче, просечно тежи 19 грама, истакнува

Во Кина пронајден праисториски глушец

Во Кина пронајден праисториски глушец

Во североисточна Кина се откриени во камен остатоци од добро сочуван „џиновски глушец”, современик на диносаурусите во мезозојската ера. Глодачот Jeholbaatar kielanae, што живеел пред најмалку 65 милиони години, тежел 50 грама и бил 2,5 пати поголем од денешните свои роднини. Надворешно личи на нив, ама денешно глувче, просечно тежи 19 грама, истакнува

Во Кина пронајден праисториски стаорец 2,5 пати поголем од денешните

Во Кина пронајден праисториски стаорец 2,5 пати поголем од денешните

Остатоци од добро сочуван „џиновски глушец”, современик на диносаурусите во мезозојската ера, се откриени во камен североисточна Кина. Глодачот Jeholbaatar kielanae, што живеел пред најмалку 65 милиони години, тежел 50 грама и бил 2,5 пати поголем од денешните свои роднини. loading... Надворешно личи на нив, ама денешно глувче, просечно тежи 19 грама,