притисни ентер »

Поканата од НАТО во рацете на Македонија

Поканата од НАТО во рацете на Македонија

Поканата на Македонија за НАТО и официјално врачена на премиерот Заев. Со свечено одбележување пред медиумите  но и на заедничка прес- конференција Генералниот секретар на алијансата Столтенберг ја предаде во рацете на шефот на македонската влада Заев посакувајќи и успех на земјата но нарекувајќи го овој ден како важен камен темелник и за Македонија

Самит на НАТО во Брисел: „Вашата земја“ ќе седне на иста маса кога ќе го смени името

Самит на НАТО во Брисел: „Вашата земја“ ќе седне на иста маса кога ќе го смени името

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска му ја врачи условената покана за членство во НАТО на претседателот на Владата, Зоран Заев и му го подари и пенкало со кое беше потпишана. Откако Заев се фотографираа со поканата, го бакна подареното пенкало. За време на свечената церемонија, Генералниот секретар на НАТО истакна дека по исполнувањето

Потпишана и врачена поканата за НАТО

Потпишана и врачена поканата за НАТО

Потпишана и врачена поканата за НАТО Македонија и официјално го почна процесот на пристапување во НАТО. Ова е ден за славење, рече генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг откако ја потпиша поканата и му ја врачи на премиерот Зоран Заев. Свесен дека иако компромисот не бил лесен ниту за Македонија, ниту за Грција, но тој е важен за целиот регион

ПОКАНАТА ЗА НАТО Е ПРИЗНАНИЕ ЗА СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА ДО ДЕНЕСКА, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СВЕЧЕНОСТА ВО БРИСЕЛ

ПОКАНАТА ЗА НАТО Е ПРИЗНАНИЕ ЗА СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА ДО ДЕНЕСКА, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СВЕЧЕНОСТА ВО БРИСЕЛ

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг официјално му ја врачи на премиерот Зоран Заев поканата за почеток на преговори со Алијансата, по одлуката на Северноатлантскиот совет, вчера во Брисел. „Ова е клучен пробив кој го отвори патот за полноправно членство, деталните пристапни преговори сега ќе започнат. Кога сите ваши национални процедури ќе

Поканата официјализирана, Столтенберг и Заев ги ставија своите потписи

Поканата официјализирана, Столтенберг и Заев ги ставија своите потписи

Го бакна пенкалото со кое го потпиша документот за официјализирање на поканата  за членство на Македонија во НАТО. Премиерот Зоран Заев, не успеа да ги сокрие емоциите во текот на примопредавањето на документот, на кој потписи ставија 29 лидери на земјите – членки на Северо-атланскиот сојуз. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, рече дека

Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО за пристапни преговори на Заев

Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО за пристапни преговори на Заев

Генералниот секретар на НАТО официјално му ја врачи на Зоран Заев поканата за почеток на преговори со Алијансата, по одлуката на северноатлантските сојузници вчера во Брисел. Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО за пристапни преговори на Заев

ПОКАНАТА ЗА НАТО Е ПРИЗНАНИЕ ЗА СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА ДО ДЕНЕСКА, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СВЕЧЕНОСТА ВО БРИСЕЛ

ПОКАНАТА ЗА НАТО Е ПРИЗНАНИЕ ЗА СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА ДО ДЕНЕСКА, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СВЕЧЕНОСТА ВО БРИСЕЛ

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг официјално му ја врачи на премиерот Зоран Заев поканата за почеток на преговори со Алијансата, по одлуката на Северноатлантскиот совет, вчера во Брисел. „Ова е клучен пробив кој го отвори патот за полноправно членство, деталните пристапни преговори сега ќе започнат. Кога сите ваши национални процедури ќе

И официјално Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО на премиерот Заев

И официјално Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО на премиерот Заев

Embedded video for И официјално Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО на премиерот Заев Бакнувајќи го пенкалото на Столтенберг премиерот Зоран Заев во Брисел и официјално ја прими поканата за членство во НАТО. И официјално Столтенберг му ја врачи поканата за НАТО на премиерот Заев

Заев го бакна пенкалото, подарок од Столтенберг

Заев го бакна пенкалото, подарок од Столтенберг

Заев го бакна пенкалото, подарок од Столтенберг. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, заедно со поканата за членство во НАТО која му ја врачи на претседателот на Владата, Зоран Заев, симболично му подари и пенкало. Откако се фотографираа со поканата, Заев го бакна подареното пенкало. За време на свечената церемонија, Столтенберг му ја врачи

Заев го бакна пенкалото, кое што го доби од Столтенберг

Заев го бакна пенкалото, кое што го доби од Столтенберг

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, заедно со поканата за членство во НАТО која му ја врачи на претседателот на Владата, Зоран Заев, симболично му подари и пенкало. Откако се фотографираа со поканата, Заев го бакна подареното пенкало. За време на свечената церемонија генералниот секретар на НАТО истакна дека по завршувањето на внатрешните