притисни ентер »

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори
Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), Марко Бислимоски, е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board – ECRB), со што практично доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето се реализира на 50. јубилеен состанок, што се одржува во Атина. „Добивањето

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), Марко Бислимоски, е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board – ECRB), со што практично доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето се реализира на 50. јубилеен состанок, што се одржува во Атина. „Добивањето

Марко Бислимоски реизбран за претседател на Бордот на регулатори

Марко Бислимоски реизбран за претседател на Бордот на регулатори

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), Марко Бислимоски, е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board – ECRB), со што практично доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето се реализираше на 50. јубилеен состанок што се одржува во Атина. – Добивањето

Бислимоски: Можно намалување на цените на електричната енергија во април, но во однос на сегашните поскапени

Бислимоски: Можно намалување на цените на електричната енергија во април, но во однос на сегашните поскапени

72 Споделувања Share Tweet Атина, 30 ноември 2021 (МИА) – Намалување на цените на електричната енергија може да се очекува од втората половина на април следната година, но тоа намалување е во однос на денешните, поскапени цени, а не во однос на цените од минатата година, вели во разговор со дописничката на МИА од Атина претседателот на Регулаторната

Бислимовски за тв 24: Стабилизација на цената на струјата во април следната година

Бислимовски за тв 24: Стабилизација на цената на струјата во април следната година

Од април следната година се очекува стабилизација на цените на стујата на светските берзи, цела Европа во монетов се соочува со енергетска криза - изјави Марко Бислимовски, директор на Еегулаторната комисија за енерегтика. Во Атина тој е реизбран за претседател на одборот на регулатори на енергетската заедница.

Бислимоски: Можно намалување на сегашните, поскапени цени на електрична енергија во април следната година

Бислимоски: Можно намалување на сегашните, поскапени цени на електрична енергија во април следната година

Намалување на цените на електричната енергија може да се очекува од втората половина на април следната година, но тоа намалување е во однос на денешните, поскапени цени, а не во однос на цените од минатата година, вели во разговор со дописничката на МИА од Атина претседателот на Регулаторната комсија за енергетика и водни услуги (РКЕ) Марко Бислимоски,

Бислимоски во Атина реизбран за  претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Бислимоски во Атина реизбран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board – ECRB), со што доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето е реализирано на јубилејниот 50-ти состанок што се одржа во Атина, соопштија од РКЕ. Претседателот

Бислимоски – Струјата може да поевтини од април, но повторно ќе биде поскапа од досегашната

Бислимоски – Струјата може да поевтини од април, но повторно ќе биде поскапа од досегашната

Намалување на цените на електричната енергија на светските пазари може да се очекува од втората половина на април следната година, но тоа намалување е во однос на денешните, поскапени цени, а не во однос на цените од минатата година, вели во разговор со дописничката на МИА од Атина претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Марко Бислимоски реизбран за претседател на бордот на регулатори

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), Марко Бислимоски, е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board - ECRB), со што практично доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето се реализира на 50. јубилеен состанок, што се одржува во Атина. „Добивањето

Бислимоски реизбран за претседател на одборот на регулатори

Бислимоски реизбран за претседател на одборот на регулатори

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски  е реизбран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board – ECRB), со што практично доби втор мандат во извршување на оваа должност. Гласањето се реализираше на 50-тиот јубилеен состанок што се одржа во Атина. Добивањето